En de teller staat op..................€ 10.000,--

Zo dat is lang geleden.
Ik heb al weken, ik moet weer even een weblog schrijven, maar  toch komt het er niet van. Momenteel ben ik veel in aan het werk en zijn alle grote acties acter de rug daardoor verdwijnt Palm Tree ook naar de achtergropnd maar zeker niet uit mijn gedachten.
Nu even tijd vrij gemaakt om jullie weer even bij te praten.

In het vorige bericht schreef ik over de gewedlige benefiet avond deze heeft nog lang na gesuddert in mijn gedachten. Heel bijzonder hoe mensen willen meewerken.
Het blijkt daar mee niet te stoppen. Het geld lijkt maar binnen te stromen. Vorige week sprak een man mij aan die zelf veel voor goede doelen doet dat dit project hem erg aan spreekt en hij een fiks bedrag zal overmaken.
Vanavond nog wordt ik gebeld door een plaatsgenoot die ieder jaar de nijmeegse 4daagse loopt voor een goed doel. Dit jaar is Palm Tree het goede doel. Hij zal zich per kilometer later sponsoren en hoopt op een goede opbrengst.
Van 1 van de collectes is inmiddels op de opbengst bekend.....€ 748,75.
Af en toe valt er een envelopje met inhoud door de deur.
De cartridges en mobiele telefoons lopen ook geweldig. Vorige week is de twede zending afgehaald, 13 dozen met een opbrengst van ruim 500 euro. Samen met de vorige zending gaan deze over de duizend euro. 
Weet je hoeveel cartridges er in een renault twingo passen......laatst stond een vriendin voor de deur met haar auto tot de nok gevuld ook de bijrijders stoel vol, had ze samen met iemand gespaard op beider werk.
De vriendin van mijn neef werkt op een buiitenschoolse opvang en gaan in de zomermaanden aan de slag met Zuid-Afrika o.a. door het WK. Inmiddels is daar besloten om ook aandacht te geven aan Palm Tree, ik ga deze week daar een praatje houden voor de kinderen, zij gaan lege flessen en cartridges sparen en aan het eind van de zomervakantie zal er een sponsorloop worden gehouden.
Een van de lagere scholen heeft met hun aktie een kleine 750 lege flessen opgehaald. Dan sta je wel even bij het lege flessen aparaat. Daar worden de mensen achter je niet blij van kan ik je zeggen.
Het lijkt wel of het hele dorp Palm Tree in het hart heeft gesloten.
SUPER.
Mensen geven mij complimenten dat ik goed bezig ben, maar eigenlijk hoef ik er weinig voor te doen. Er zijn gewoon fantastische mensen om mijn heen en er wonen fantastische mensen in dit mooie dorp.
Inmiddels ben ik gestopt om me hierover te verbazen, ik deed iedere dag niets anders meer dan dat. Nu probeer ik me vooral voor te stellen wat ik met zoveel geld kan gaan doen.

Inmiddels is er via be more contact geweest met Ros (eigenaar Palm Tree) en zoals jullie zullen begrijpen is zij erg blij met het vooruitzicht dat er straks zo'n mooi bedrag binnenkomt. Er zijn vergevorderde plannen om het huis opnieuw op te bouwen... het staat letterlijk op instorten. Het is nu de bedoeling om een deel van het geld vast vooruit te sturen voor de bouw.
Want wat is er mooier dan straks in september daar aankomen en ze zijn al bezig met de bouw van het nieuwe huis. Hoe bijzonder lijkt het mij dat dit mede gebouwd kan worden omdat alle mensen om mij heen mij financieel gesteunt hebben om dit mogelijk te maken.

Tja.. en dit is alleen maar financieel, hoe sta ik er persoonlijk voor??!!
Ik jullie melden dat ik erg blij ben met mijn reismaatje.
Al een poosje terug contact gezocht met Marieke (medevrijwilliger) zij gaat dezelfde periode naar Palm Tree. Inmiddels hebben we samen onze vlucht geboekt zowel heen als terug.... dus ik hoef me niet meer druk te maken over alleen vliegen. Verder hebben we ook al wat plannen voor de weekend excursies. 2 weken terug heb ik haar persoonlijk ontmoet en het gaat goed komen samen.
Daarnaast heb ik bijna alle prikken binnen en persoonlijke adviezen van mijn huisarts (werkt regelmatig in Afrika) gekregen.
Aankomende weken nog wat laatste zaken (creditcard, int. rijbewijs, verzekering enz) regelen en dan zijn we er klaar voor.
Inmiddels kan de komende tijd mij niet snel genoeg gaan. Ik weet bijna een jaar dat ik ga en ik kan jullie zeggen.....
IK BEN ER KLAAR VOOR....


Sorry voor dit lange verslag, volgende zal ik toch iets sneller weer schrijven.

groert Anne Marie

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Peter en Yvon

Hallo Anne Marie,

Wat een geweldig resultaat, we worden er stil van!
Je vraagt je waarschijnlijk af wie wij zijn... We zijn in februari en maart bij Palm Tree geweest en zijn helemaal verslingerd geraakt aan Ros en de kinderen. Samen met oud vrijwilliger Bert zijn we bezig nog meer gelden bijeen te krijgen zodat Ros nieuwe huis er gaat komen!
We wensen je alvast heel veel plezier, je gaat een prachtige tijd tegemoed.
Nog een tip: Ros en de kinderen zijn dol op stroopwafels en zachte zoete drop. Dus als je nog een klein plekje in je koffer hebt...

Hartelijke groet,
Peter en Yvon

Betsy

Hé lieverd,
Wat ben je goed bezig voor 't project! Geweldig... 'k Ben echt super trots op je en ik heb bewondering voor wat je allemaal doet. Petje af meid...
Wat fijn voor je dat je een reismaatje hebt gevonden. Best fijn om niet alleen zo'n grote reis te hoeven maken. Ik wens je nog een goede voorbereidingstijd toe en straks een fantastisch verblijf. Jij hebt veel te geven!!
Liefs, Betsy

Juan

I?m not too stuntasbially of a on the net readers to be honest your web sites critically nice, continue the good work! I?ll go on and bookmark your site to return later on.

Tono

Daan, die arts had moeetn zeggen, bemoei U met Uw eigen zaken en laat ons met rust. Dat was beter geweest. En inderdaad, rouwverwerking scoort niet in de media. Moordpartijen wel. Groeten, Henk

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.