Good to be back

Nu pas een weblog omdat we de eerste dagen geen internet hadden. Op Palm Tree aangekomen hebben we 3 dagen zonder stroom gezeten. Dus nu alles in 1 verhaal.

Na een zeer voorspoedige vlucht en een minder voorspoedige start (klein ongelukje en geen geld kunnen pinnen) waren we na een dag rijden aangekomen in Sabie, een prachtige overnachtingsplek. We hebben daar een prachtige panoramaroute gereden waar de streek om bekend staat. Prachtige vergezichten en diepe afgronden. Ook het weer stond ons bij, lekker warm en zonnig. Aan het eind van de dag raakte we bijna gewend aan constante mooie uitzichten.
De volgende dag via mooie snelwegen, prachtige uitzichten en met koeien wandelend over de weg gingen we op weg naar Swaziland. Met maar 1 dagje in Swaziland moesten we een keuze maken wat we gingen zien. We werden het er overeens om naar een autentiek Swazi dorpje te gaan voor een optreden en een rondleiding. Een goede keus. Alleen was de vraag wie naar wie keek. Wij waren de enige blanken op de tribune. Het meisje naast Gerbrand wilde erg graag met hem op de foto, en het meisje naast mij zat bijna bij mij op schoot om de gemaakte foto's te zien op mijn camera. 45 minuten lang kregen we prachtig gezang en bijzondere dansen te zien.Aan het eind van de show mocht ik nog even mee dansen. Leuke ervaring.

De volgende dag weer een lange autorit naar Ithala het wildpark. Onderweg ging bijna per kilometer de temperatuur naar beneden en werd het wolkendek dikker. Eenmaal aangekomen kregen we al snel een fikse omweersbui. En daarna is het bijna niet meer droog geweest. De volgende morgen hadden we om 06.00 uur een game drive geregeld. Deze hebben we grotendeels in de regen doorgebracht. Het was een mooie rit met mooie dondere luchten maar geen beesten. Het leek wel of de dieren verstoppertje met ons speelde, ze deden erg hun best om niet gezien te worden. Op de terugweg leken er meer olifanten drollen op de weg te liggen dan de heenweg. Dus volgens mij staken ze stiekem over als we net voorbij waren. Daarna zelf nog 3 uur rondgereden maar ook toen hielden ze zich goed verscholen. Dus we vertrokken nog steeds in de regen vanuit Ithala zonder een olifant, neushoorn, luipaard of buffel te hebben gezien. Een beetje jammer. Maar ach we vertrokken richting Palm Tree en dat maakte een hoop goed.

Hoe dichterbij we kwamen hoe meer we gingen herkenen. Geen tomtom meer nodig om dat de weg er naar toe te vinden het stond nog in ons geheugen gegrift . Het voelt goed om weer terug te zijn.

Nu worden het weer tijd om me met de kids bezig te houden dus de rest volgt.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Stefanie

Yeah, geweldig weer, nieuws uit ZA! Leuk verhaal om te lezen en wederom weer prachtige foto`s! En ehh...zijn die melkflessen al een beetje bijgekleurd ;-) Veel plezier en wij wachten nieuwsgierig weer op nieuwe verhalen

Denise

Hoi Gerbrand en Annemarie,

Wat leuk om wat van jullie te horen en zien. Wordt vast weer een onvergetelijke reis. En wauw, de een na laatste foto...........het mag dan rotweer zijn maar de foto is prachtig!!! Nog heel veel plezier van ons.

X Denise en Jos

De Jatjes

Klinkt allemaal weer fantastisch! En i.d.d. Weer prachtige foto's.
Geniet nog ff! Dikke kus van ons

Marieke

Lieve Gerbrand en Anne Marie,

Oh, jullie zijn er gewoon weer, wat ongelooflijk super en geweldig! De eerste foto's zijn gelijk weer helemaal prachtig. Geniet van iedere minuut en ik wil heel graag alle verhalen horen en alle foto's zien als jullie weer terug zijn!

Liefs, Marieke

Simone

Hoi Annemarie en Gerbrand,
Ik wist niet eens dat jullie al weer weg waren ooohhhh!
Leuk toch weer om mee te lezen en kijken ,mooie dansfoto en wat een prachtige zebra geweldig!

Goeie en mooie reis groetjes,
Simone

Wendy Govers

Hey Anne Marie & Gerbrand,

Leuk om wat van jullie te lezen, verheug me nu al op het volgende verhaal!! En al mag het weer dan minder zijn geweest, de foto is echt prachtig! Geniet ervan. Xx

Irene Ku

Wat heerlijk om jullie verhaal te lezen. Krijg ook veel zin om met man en kind naar Zuid Afrika te reizen. Geniet vooral en ik wil graag nog meer van deze verhalen lezen. Fijne reis.

Jacqueline

Toch nog een keer geprobeert en nu is het wel gelukt om te verslag te kunnen lezen. Prachtige foto's en fijn dat jullie weer bij de kinderen zijn.

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.