Van bloedheet naar ijskoud, van grote hoogtes naar diepe dalen

na dagen verstoken te zijn van internet kunnen we nu weer wat plaatsen.Op de planning van deze dagen stond het Tsitsikamma natuurpark. Via een afwisselende tocht, van fruitboomgaarden, honderden koeien, prachtige bergpassen en hoge bruggen reden van Addo naar Storms River village.
Onderweg kwamen we langs Port Elizabeth, Gerbrand kon het niet laten om even langs het voetbal stadion van PE te rijden. Ook dit kon afgevinkt worden van zijn lijstje.

Wederom was er een prachtig guesthouse voor ons geboekt. Een prachtig plekje voor de komende 3 nachten. In 2 dagen een deel van het park verkend.
Ondertussen hadden we helemaal niet het gevoel dat het oudejaarsavond was. Puffend met 30 graden op plek met veel toeristen, dat klopt niet met ons beeld van oudejaarsavond. ’s Avonds wezen eten in een bar die een speciale oudejaaravond braai had. Niet een gezellige informele bbq zo als wij gewend zijn, maar een eigen tafeltje en iemand die voor ons braaide. Op dat moment het gevoel maar losgelaten. Uiteindelijk hebben we oud en nieuw slapend door gebracht. Raar idee maar ook prima, we hadden beide geen zin om de tijd te rekken tot 24.00 uur.

Nieuwjaardag stond de grote hangbrug op de planning. Het is dat sommige mensen ons gelukkig Nieuwjaar wenste anders was het een vakantiedag als alle andere, net zo bijzonder. Via een tocht door bosjes langs het strand liepen we naar deze hangbrug. Gerbrand wist nog niet van te voren of hij er wel op of overheen wilde, bij de brug aangekomen ging hij overstag en stak de brug over. Heel stoer wanneer je hoogtevrees hebt.
Op momenten dat de brug erg heen en weer ging, of er een of andere lolbroek aan het springen was, werd hij toch wel wat wit om zijn neus.
Na de brug zagen we een bordje van uitkijkpunt, dus maar even verder gelopen. Alleen dat “even” was een misvatting er want er was een flinke klim voor nodig maar dan had je ook wat!! Prachtig uitzicht over de baai en over de bergen.

De volgende dag gingen we naar de waterval. Wederom een erg warme dag. Via de kustlijn zouden we bij de waterval komen, aan het begin stond een bord dat het lopen op eigen risico was (wat niet hier ZA) het een pittige tocht was, je goede schoenen aan moest en het 3,5 uur ging duren (gelukkig wel heen en terug). Oke…. Dan weet je wat je wachten staat. Ook nu weer een prachtige wandeling die begon is de bosjes langs de kust, al snel ging de tocht over in de rotsen. Enige twijfel of wel goed stonden bedacht ik me ineens de verhalen van Myrna (die hier vorig jaar was) we moesten de gele voetjes op de rotsen volgen. Wauw!!!! Een prachtige tocht hier en daar was het echt klauteren. Een wederom overwon Gerbrand zijn hoogtevrees.
Uiteindelijk werden we beloond met een prachtige waterval met een meertje. Inmiddels waren we bijna op ons kookpunt dus afkoelen was wat we erg graag wilde. Gelukkig heeft mijn moeder me ooit geleerd om altijd een passend setje ondergoed te dragen, je weet immers maar nooit wat er op je pad komt. Gelukkig kwam ik netjes voor de dag in mijn ondergoed en kon ik zonder schaamte met mijn afgestemde setje het water in. KOUDDDDD!!!!!!! Het deed bijna pijn. Maar als je eenmaal door was was het super lekker en koelde je echt af. Nog geen 3 meter van ons bulderde de zee op de rotsen, echt een paradijsje.
Maar aan al het moois komt een eind en de moed weer verzameld voor de terugtocht. Opnieuw bijna oververhit teruggekomen bij het beginpunt, dit was een camping, hier raakte we aan de praat met een Zuid Afrikaans echtpaar. En wat is er beter tegen de dorst dan een paar stukken watermeloen, wat super dat zij hun meloen met ons wilde delen.

De volgende morgen de spullen weer ingepakt om richting oudtshoorn te rijden. Door iedere keer weer naar een andere plek te gaan voelt het als een nieuwe vakantie. Op weg naar vakantie 4 dus.
ederom een prachtige route en wederom een bijzonder guesthouse. De meest luxe tot nu toe. Smorgens om 7 uur keek ik uit het raam en zag ik dat onze auto gewassen werd. Hoezo luxe, je kan ook te ver gaan.

Onze overnachtingsplek was op een struisvogel boerderij (het kenmerk van deze regio) maar waar we ook keken geen struisvogel te zien. In een gesprek met de eigenaar kwamen we er achter dat er een soort vogelgriep heerste en er in april miljoenen struisvogels zijn afgemaakt. Het is nu nog altijd onzeker wanneer de eerste dieren er weer komen. Op wat afstand waren er wel wat struisvogels te vinden. Volgens hem had dat te maken met leeftijd van de dieren dat die niet zijn afgemaakt.
Ook bekend in deze regio zijn de grotten. Prachtig verschillende kamers met stalagmieten en stalactieten. Een leuke gids vertelde ons over het ontstaan en de ontdekking van de grotten. Net voordat we de grotten in konden kwamen we er achter dat het foto toestel nog in de auto lag. Gelukkig kregen we de tijd om die op te halen, want anders waren ons mooie plaatjes onthouden.
Vanuit de grotten naar de Swartbergpass. Een pass over een berg van ruim 2500 meter. Een groot deel van de pass ging over een grindweggetje. Het heeft ons zo’n 3 uur gekost om over deze pass te rijden, en zo’n 3 uur zagen we mooie rotspartijen, prachtige bergen, indrukwekkende vergezichten en verkoelende bergbeekjes.
Gerbrand heeft deze hele pass eigenlijk zonder echt angstige gezichten gereden, hij zij af en toe wel dat hij blij was dat ik aan de afgrond kant zat zodat hij het niet kon zien. Na de afgelopen dagen zoveel op grote hoogte te hebben gereden, gelopen en gestaan, vind ik dat hij vanaf nu nooit meer mag zeggen dat hij hoogte vrees heeft.
Het wordt straks moeilijk om fotoboek te maken. Op dit moment hebben we al 1200 foto’s geschoten, maar dat is een latere zorg. Nu al het moois maar blijven vastleggen. Gelukkig waren er nog wel wat eigenwijze struisvogels die zich lieten fotograferen.
Onze tijd in Oudtshoorn afgesloten met zoals het hoort een stuk struisvogelbiefstuk, erg lekker.

Op al onze rijdagen rijden we door diverse natuur, dorpjes en steden, en steeds valt ons hetzelfde op. Wanneer er een dorp of stad in beeld komt kom je eerst langs de sloppenwijken, de “arme” zwarten mogen niet in het dorps of stadscentrum wonen. Je ziet huisjes waarvan je denk daar kan toch niemand wonen en dan zie je ineens de was buiten hangen of iemand in de deuropening staan. Regelmatig worden we hier stil van, iedere keer weer zijn we onder de indruk. Af en toe maken we er maar een grapje over: “ Je woont in ieder geval vrijstaand, weet je hoeveel je bij ons moet betalen voor zo’n stuk grond”.
Hiermee proberen we soms maar even de nare smaak weg te lachen, ook dit is Zuid Afrika.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

aletta

wauw wat een beleving zeg!!! en wat een prachtige foto's!!!!!

Annette

..... en nu terug naar huis. Sterkte om weer te beginnen in NL. Liefs Annette

Robert

Erg mooi allemaal. Wel jammer dat er geen foro bij zit van Anne Marie in haar "passende setje"

Andika

zegt:This was a rlaely rlaely excellent post. In theory I?d wish to create like this also ? getting time and actual effort to make a great piece of writing? but what can I say? I procrastinate alot and by no means seem to obtain one thing done.

Cantiye

Fred Smit zegt:Wat een mooi gczheit. Dat klein zo'n kracht heeft. Ik zie een dorpse uitstraling met veel licht en ruimte. Veel kansen voor leefbaar burencontact. Prima, doorgaan met deze menselijke maat. Mijn voorkeur dus!

Mario

Apple laptops zijn state-of-the-art, ze zijn echt beter dan idwnows laptops. Het zit hem in de "kleine" dingen, want aan de specs van bijvoorbeeld processor en grafische kaart zie je het niet.Als ik een rijtje mag noemen van features die ik fijn vind aan mijn MacBook die niet op de gemiddelde (goedkopere, maar qua specs gelijke) Dell of Mediamarkt laptop zitten, dan zou ik bijvoorbeeld noemen:- backlit en erg fijn keyboard- supermooi scherm- ruim 5 uur batterij duur (effectief met wifi aan)- SSD drive- stroomsnoer met magneet- licht, dun en kleine adapter- Mac OS X Zoals Jorrit ook aangeeft je wordt op een gegeven moment vanzelf nieuwsgierig als je een tijdje Apple producten als iPhones, iPods en iPads gebruikt. En zo niet dan niet natuurlijk ;-)

StevenHoli

Es sind vielfältige Therapiemethoden der Impotenz verfügbar . <a href=http://kamagra-kaufensie.com/kamagra-100-mg.html>http://kamagra-kaufensie.com/kamagra-100-mg.html</a> - Im Verkauf gibt es unterschiedliche Potenzmittel ( zum Beispiel Kamagra), welche wirksam die erektile Funktion des Mannes verbessern . Kamagra ist ein Sildenafil-haltiges Medikament ; sein Effekt auf den männlichen Körper wird durch das Wirkprinzip der PDE-5- Inhibitoren bedingt . In einer der Stufen des Erektionsprozesses nämlich findet eine NO- Freisetzung statt. Diese Substanz bewirkt dann eine Aktivierung des Ferments GC, wodurch die Werte des Überträgerstoffs cGMP größer wird . Cyclisches Guanosinmonophosphat ist für die Muskelrelaxation der Penisschwellkörper zuständig und ruft eine Verstärkung der Penisblutversorgung hervor . <a href=http://kamagra-kaufensie.com/sitemap.html>http://kamagra-kaufensie.com/sitemap.html</a> - Folglich versteift sich das Geschlechtsorgan des Mannes . Zum Abbau der Penisversteifung ( also zur Verminderung des cGMP-Niveaus ) ist Phosphodiesterase-5 nötig . Bei Herren ohne Potenzprobleme steht dieses Verfahren im Gleichgewicht, deswegen ist eine gute Gliedaufrichtung erreichbar . Bei der Erektionsstörung ist die Abbaurate der Substanz cGMP (cyclisches Guanosinmonophosphat) höher als normal, aus welchem Grunde lediglich eine schlechte Gliedaufrichtung zu beobachten ist . Natürlich kann man keine befriedigende Intimität ausführen , wenn der Penis nicht hart ist. Der Wirkstoff Sildenafil in der Arznei Kamagra wird als PDE-5-Hemmer eingesetzt . Durch die Blockierung des Effekts des Enzyms PDE-5 steigt die Konzentration von cGMP im Blut , was eine verbesserte Penisaufrichtung verursacht . Die Patienten sollten berücksichtigen, dass eine Penisversteifung mittels Kamagra ausschließlich im Falle einer vorhandenen Sexualerregung möglich ist . Ohne sie wird dieses cGMP/PDE-5-System überhaupt nicht aktiviert und deshalb wird keine Gliedversteifung erzielt . Am effektivsten ist das Medikament Kamagra im Falle von seelisch bedingten erektilen Störungen. Lebt man kontinuierlich unter Angst, beim Sexakt zu versagen , so wird natürlich sein Selbstwertgefühl verletzt . Beim Sex also zweifelt er seine männlichen Sexualkräfte an und hat im Kopf nur ein Gedanke, dass sein Geschlechtsorgan wieder in den erigierten Zustand nicht kommt . Solche Befürchtungen werden wirksam dank Kamagra eliminiert . Bei Sexualstimulierung löst die Sildenafil- Arznei Kamagra eine wesentliche Stärkung der Erektionsfunktion aus. Der Penis des betroffenen Mannes versteift sich, unabhängig davon , welche Zweifel der Betroffene hat. Auf diese Weise wird nicht nur die Erektion unterstützt, sondern auch das Selbstwertgefühl des Betroffenen gefördert . Als Beschleunigung der Behandlung mittels Kamagra (das ist ein effektives Generikum von Viagra) können die betroffenen Frau und Mann auch Sexualberatung heranziehen. Überdies werden andere Therapiemethoden der Erektionsschwäche bei Männern angewendet: Injektionen via SKAT- Methode , Verabreichung des Arzneistoffs mittels MUSE , Penispumpe für den Eintritt einer Erektion, Implantate . Solche Heilmethoden sind leider nicht selten schmerzhaft , zum Teil unangenehm und fast immer kaum hilfreich. Gibt es beim Anwender keine Gegenanzeigen in Bezug auf die Verwendung von Phosphodiesterase-5- Inhibitoren, so darf er ohne Probleme sildenafilhaltiges Arzneimittel Kamagra zur Verbesserung der Erektionsfunktion zu sich nehmen . Außer Sildenafil stehen auf dem medizinischen Markt übrigens andere PDE-5- Hemmer zur Verfügung, welche auch geprüft sowie getestet sind. Diese sind Vardenafil, Avanafil und Tadalafil .

LarryglocA

Hello. And Bye.

Terryphype

<a href=http://adultdatingbrisbane.com/>Free Brisbane Sex Personals
</a>
<a href=http://datingice.com/>Join your local group and meet other singles
</a>
<a href=http://rhdating.com/>Free Local Personals
</a>
<a href=http://sexdatingdelight.com/>International delight creamers in singles women
</a>
http://adultdatingbrisbane.com/
http://datingice.com/
http://rhdating.com/
http://sexdatingdelight.com/

OdellBub

<a href=http://achatcialisenfrancelivraisonrapide.com>acheter cialis en france </a>
<a href=" http://achatcialisenfrancelivraisonrapide.com ">achat cialis en ligne france </a>

JamesLooms

<a href=http://achetertadalafilsansordonnance.com/>acheter tadalafil sans ordonnance </a>
<a href=" http://achetertadalafilsansordonnance.com/ ">acheter tadalafil sans ordonnance </a>

JamesRex

<a href=http://acheterventolinespraysansordonnance.com/>acheter ventoline sans ordonnance </a>
<a href=" http://acheterventolinespraysansordonnance.com/ ">acheter ventoline sans ordonnance belgique </a>

Perryvurce

<a href=http://wherecanibuyviagraonline.us/>where can i buy viagra online </a>
<a href=" http://wherecanibuyviagraonline.us/ ">where can i buy viagra online </a>

JamesCor

<a href=http://acheterzithromaxsurinternetenfrance.club/>acheter zithromax en ligne </a>
<a href=" http://acheterzithromaxsurinternetenfrance.club/ ">ou acheter zithromax </a>

Donaldfaict

<a href=http://vardenafilprixenpharmacieacaen.com/>vardenafil prix en </a>
<a href=" http://vardenafilprixenpharmacieacaen.com/ ">levitra prix en pharmacie </a>

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.