samen terug

Eind november 2010............
Net terug uit Zuid-Afrika, nog aan het bekomen van een cultuurshock. Maar vooral met veel enthousiasme, plezier en weemoed aan het terug kijken naar 2 fantastische maanden bij Palm Tree en Zuid Afrika.

Eind november 2011............
Net geskyped met Palm Tree, gezwaaid naar alle kids, gekust met J. maar vooral de laatste dingen besproken. Wat gaan we mee nemen, wat kopen we als kerstkadootjes, hoe laat en waar treffen we elkaar.

Ja jullie lezen het goed.... WE, deze keer gaan WE samen. Gerbrand is benieuwd naar de plek, de mensen en de kinderen die zoveel indruk op me hebben gemaakt. En met liefde laat ik hem Palm Tree zien en ik stel hem graag voor aan Ros en de kinders.

Dit bezoek voegen we samen met een vakantie. Dus 3,5 week Zuid-Afrika.
Eerst 10 dagen Palm Tree/ Durban.
De kinderen hebben vakantie van school, dus dat betekent vooral veel leuke dingen. Veel spelletjes doen, wellicht een dagje strand, pannenkoeken bakken enz. Super.

Inmiddels zijn er verschillende ontwikkelingen gaande. Op moment van schrijven wordt het beneden gebouw wat in zeer slechte staat was, verbouwd, door een grote groep weldoeners uit ZA. Ieder weekend zijn ze met man en macht bezig om van het beneden gebouw een bushcamp gebouw te maken. Dit alles op hun kosten.
Ros, Peter en Yvon hebben bij deze groep mensen een paar maanden terug de wens uitgesproken om zich meer in te kunnen zetten voor andere kinderen die in hetzelfde schuitje zitten of een slechter schuitje hebben dan de Palm Tree kinders.
Deze kinders willen ze graag een paar dagen van ontspanning bieden. Even weg uit de dagelijkse zorgen.
Net na de kerst komt de eerste groep "proef" draaien. Dit is een project van een vriendin van Ros dat op een uur rijden van Palm Tree midden in de suikerriet velden ligt. (hierover zal ik vast nog wel meer vertellen als we daar zijn)
Loes van der Meulen probeert deze kampen gesponsord te krijgen, zo snijd het mes aan 2 kanten, de kinderen een super vakantie en Ros die wat verdient aan de verhuur en het eten. Super toch. Op loes.be-more.nl kun je meer over deze sponsering lezen.
Met al onze kampervaringen "moeten" wij natuurlijk bij dit eerste kamp zijn. Gerbrand heeft de keuken voor deze 2 dagen op zich genomen. Hij had ook al gedroomd over het uitleggen van levend stratego in het engels, dus het gaat helemaal goed komen.

Terwijl Ros zich bezig houd met het welzijn van andere kinderen, heeft ze in haar achterhoofd nog andere zorgen. Het is bijna zomervakantie en na de zomervakantie moet er voor 11 kinderen weer schoolgeld betaald worden. Ieder jaar een grote zorg. Inmiddels gaan veel van de Palm Tree kinderen naar een goede school (met dank aan alle vrijwilligers met de bijlessen) dus ook voor veel kinderen schoolgeld, uniformen (zijn verplicht) en boeken.
Per kind kost dit 600 euro per jaar. Ik ben het hele jaar bezig gebleven met cartridges inzamelen en we hebben ook wat andere giften gekregen. Ons doel is om eind dec. Ros in ieder geval het schoolgeld voor 1 kind te kunnen overhandigen.

Waarschijnlijk met een zwaar gevoel, maar zin in wat komen gaat vliegen we dan naar Porth Elizabeth om vervolgens in de auto te stappen en richting Kaapstad te rijden.
Ondertussen verblijven we 2 dagen in Addo Elephant Park (wildpark), oud en nieuw vieren we in Tsitsigamma (een prachtig natuurgebied) waar we 3 dagen kunnen wandelen. Onze volgende stop is in Oudthoorn 3 dagen, voor de grotten en de struisvogelboerderij. Daarna 4 dagen kaapstad beleven. Tafelberg, robbeneiland, kaap de goede hoop, townshiptour en andere high lights. Voor mij inmiddels bekend maar ik laat ze met liefde Gerbrand zien, en geniet zelf ook nog een keer. Super om daar weer naar terug te gaan.

We zullen jou/jullie via deze weg weer op de hoogte houden van onze avonturen.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Marieke

Lieve Anne Marie,
Jaja jullie reis staat binnen de kortste keren al voor de deur. Jeetje wat gaaf, saampies naar PT:)
En niet te vergeten Cape Town... Liefs Mriek

Jacqueline Luiten

Ik ga natuurlijk met volle aandacht jullie belevenissen volgen en probeer jullie ook iets voor Palm Tree mee te geven wat wel in jullie koffer moet passen.

aletta

oh wat superrrrrr! heeel veel plezier met de voorpret! en ik lees de verhalen wel weer!
lieve groet Aletta

peter boersen

geweldig om weer terug te gaan naar "jouw"kindertjes en dat te kunnen delen met Gerbrand,lijkt me.Super!!

Betsy

Lieve Anne Marie,
Wow, je gaat weer. Nee, JULLIE gaan! Geweldig om nu samen van alles te genieten. Wat zal het bijzonder zijn om zo'n mooie reis te gaan maken. En dat je straks je 'liefjes' weer kunt zien. In levende lijve!
Ik leef graag weer mee via de mail.
Liefs,
Betsy

Marcel, Claudia en Jochem

Dat klinkt echt supergoed!!
Je krijgt zo zin om ook te gaan.
Geniet met zijn tweeën en we horen/lezen graag jullie belevenissen.

Annette & Jan

Hoi hoi broertje en zusje. Helemaal spannend allemaal. En zeker voor Gerbrand. Brrrrr. wel een eind vliegen! En o zo leuk om dit weer te volgen. Ik moet zeggen AM je schrijfstijl is echt leuk!
Dikke kus Jan en Annette

Simone

Leuk weer de avonturen weer te lezen heel veel plezier.
Maak er wat moois van samen
groetjes,
Simone

Amanda

Ik lees het nu pas... Maar echt fantastisch dat jullie gaan en wat mooi dat je mogelijk nog voor één kind schoolgeld kunt betalen!! Je weet, ik ben stikjaloers dat je weer gaat, maar ik gun het je van harte! Het moet fantastisch zijn om Gerbrand PT nu ook te laten zien :-D Geniet ervan en ik bel je nog... Kuss

erik en karola

De reis is begonnen we lezen weer mee en beleven zo met jullie het avontuur !!
veel geluk bij de kindertjes nu samen het geluk in ZA beleven geniet ervan en slurp alle mooie momenten op we lezen graag je verhalen en kijk uit naar de foto`s
xxx
enne Gerbrand alvast voor morgen.........
fijne verjaardag !!! Je eerste verjaardag in de zon ?
groetjes van ons 5en

jopie

hoi kinders wat leuk dat jullie verwelkomd werden door Peter yvon
hadden jullie daar op gerekend,ook voor jou gerbrand
zo hoor je er meteen goed bij
anne marie kende de kinderen je nog
was vast wel heftig
ga er lekker samen van genieten
lieve groetjes

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.