laatste berichtje uit Z A

We dachten dat afgelopen maandag onze laatste internetmoment was. Dus alle verslagen waar ik mee bezig was de afgelopen dagen snel afgemaakt om te kunnen plaatsten.
Kunnen we nu toch onverwacht weer op internet. Ja en nu heb ik geen kant elkaar verlag liggen.Alles nu maar even bedenken en erop zetten.
sorry voor de evt. typ en stijl fouten. Ik kan het nu natuurlijk niet meer nakijken.

Afelopen zaterdagmorgen vroeg stond Ros voor onze deur, ik heb geweldig nieuws. Peter en Yvon stappen vandaag op het vliegtuig hierna toe. Wat een geweldig nieuws. Ze hebben een weekje vrij en kunnen het niet laten.
Zo dat was leuk nieuws om wakker mee te worden. Tot zondagmiddag onze mond gehouden tegen de kinderen. want het moest een verrassing blijven. een een verrassing was het. Geweldig om de reacties van de kinderen te zien toen ze Peter en Yvon voor het hek zagen.
Iedereen was uitgelaten tot en met. Hoe de kinderen op hen reageren is helemaal geweldig. Het is een geode beslissing van hen om hier te komen wonen. Ze horen echt bij dit gezin. Voor ons is het heel gezellig dat ze er zijn.

Maandag is er een begin gemaakt met het dak. Zij gaven aan dat het vrijdag klaar moet zijn. Ze hebben gelukkig niet gezegd weld week virjdag want ik geloof nooit dat het deze vrijdag gaat lukken. Maandag hebben ze 4 palen neer gezet. dinsdag zijn ze helemaal niet gekomen. En vandaag stonden ze weer op de stoep. Ik ben benieuwd.
er is een begin gemaakt met het electra en het loddgieterswerk.

Afgelopen zondag heet het veel en hard geregend. Gevolg, maandag kon de kraan niet op het terrein komen om de units te verplaatsen. Na een paar pogingen zijn ze gestopt omdat ze weer gevaarlijk dicht bij de waterleiding kwamen.
Tja dan doen we het toch gewoon met de hand. De mannen van het bedrijf hebben met de hand de units opgekrikt en verplaatst.  s Middags was de grond droog genoeg voor de kraan en kon Ros haar unit op zijn plek. Alles straat nu prima en het ziet er al heel gezellig uit. Ze krijgen echt een mega grote living.

Vanaf maandag zit er ook weer structuur in de lessen. Dat is ook fijn, vooral voor de kinderen, ze kregen er toch wel last van. En ik ook. Ik wil zo graag nog zoveel met J doen. Hij leert zo hard en wil zo graag. Geweldig om te zien hoe trots hij op zichzelf is.
En dan te bedenken dat ik 2 maanden terug 3 x per ochtend met hem buiten stond, hij schreeuwen en krabben, en ik maar denken, gaat dit ooit goed komen.
Natuurlijk komt het door een band die we hebben opgebouwd maar het komt ook zeker door de rust in de klas nu A. niet meer bij ons les krijgt.
Zij zit inmiddels in de bovenklas en krijgt daar 1 op 1 les. Het voordeel daar is dat Ros in de buurt is en zij zich zeker beter gedraagd dan. Iedereen blij dus.

Het is de afgelopen dagen erg warm, dus het kon niet uitblijven dat er weer een watergevecht kwam. Met veel gelach en geschreeuw werd de waterslang gebruikt.

Tja en dan komt het afscheid nu wel heel dichtbij, eigenlijk beginnen we nu al een beetje. Nu zitten Marieke, Myrna en ik in een koffietentje op internet en voor een laatste gezamelijk drankje.
Morgen gaan we uiteten met Sanne, Debbie, Peter, Yvon, Marieke, Myrna (en haar vader die voor een vakantie over is) als een soort van afscheid.
Vrijdagmorgen is er nog gewoon klas. Als het weer meezit gaan we 's middags met de kinderen naar het strand, we hebben allerlei lekkere dingen voor ze gekocht om lekker te kunnen picknicken daar.
S avonds is er een afscheidsbraai, een kampvuur en een sleep over in de nieuwe unit van Peter en Yvon, dan is die meteen ingewijd.
Zaterdag het huisje schoonmaken en dan komt het moment waar ik al 2 maanden tegenop zie en weet dat ik er niet onderuit kan.
Afscheid nemen van 16 lieve, schattige, ontdeugende, soms irritante, maar meestal leuke kinderen.
Ik neem ze mee in mijn hart en zal me voor altijd verbonden met ze voelen. Maar ook zeker Ros en Peter en Yvon zullen daar zitten.

Ik geniet met volle teugen nu het nog kan, maar wens me maar succes voor de laatste dagen.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Anny v Dalen

Hoi Anne-Marie wat 'n leuke kinderen en ik denk ook vrijwilligers wat zul je moeite hebben met het afscheid nemen van iedereen daar.We wensen je 'n hele goede reis en 'n WELKOM THUIS toe.
Groeten Anny en Anton v Dalen.

Stefanie

Lieve Anne Marie, geniet dubbel van je laatste paar dagen en ik krijg zelfs een brok in mijn keel omdat ik weet hoe vervelend het is om mensen achter te moeten laten die je waarschijnlijk een hele poos niet gaat zien. Bedenk dat er dagelijks vluchten naar ZA gaan en dat een ticket zo is geboekt.
Nog heel veel plezier, een goede vlucht terug en wij vinden het ook fijn hoor, dat je weer naar huis komt. Dikke knuffels van de familie Luiten en hier is ìe dan: veel sterkte...

Betsy

Lieve Anne Marie,
Oef, het gaat pittig worden. Ik proef de emotie in jouw verhaal. Maar aan al het goede komt een eind. Je hebt zoveel kunnen doen voor deze kinderen. Het is een ervaring voor het leven!! Voor jouw leven én voor het leven van deze kinderen. Je kunt ook ontzettend trots op jezelf zijn. De wijze waarop jij jouw verhaal hebt gedaan vond ik erg inspirerend. Je hebt het beste van jezelf gegeven. Je bent een kanjer!! Heel veel sterkte bij de laatste loodjes, zeggen ze dan...
Liefs en nu: tot gauw,
Betsy

mam

ja anne marie
dit is je laatsts mailje dus naar jou
zo iedere keer vast wat afsluiten,wat niet zal meevallen
maar weten dat ze thuis ook weer met smart op je zitten wachten
dat moet ook goed voelen
ik sreek je straks weer
lieve groetjes

Marjan

JOOOO,wat is de tijd snel gegaan en wat heb je veel beleefd!!!!
Ik zal je berichtjes missen,want hety was zo mooi en spannend om steeds te lezen wat je allemaal deed.Het zal gek zijn om weer in nederland te zijn en zoveel rijkdom te zien,verspilling en mensen die zich druk maken om niets...
Geniet nog van je laatste dagen ,groetjes marjan.

Eva

Jeetje, dit wordt dus mijn laatste berichtje aan jou! Ik moet zeggen dat ik het ook heel jammer vind dat het er al weer zit aangezien ik echt met veel plezier je berichtjes heb gelezen! Ik wilde naast heel veel sterkte met het afscheid wensen ook bedanken voor de leuke, rare en soms verdrietige verhalen! Je schrijft echt ontzettend leuk, dus misschien is journalistiek wel iets voor jou!!

Geniet nog even de laatste dagen, en tot sintersok!
Liefs Eva

Lisette

Ik leef helemaal met je mee.
Heel veel sterkte met het afscheid en een hele goede reis terug.

Liefs!

Amanda

Lieve Anne Marie,

Ik voel ontzettend met je mee. Geniet vooral nog van de laatste dagen!! Tot snel weer in NL.
Veel sterkte zaterdag...

Kuss

ria

Ik wens jullie heeeeeeeeeeel veel sterkte met afscheid nemen.
E n n hele goede terugreis,weet dat jullie dierbaren met smart op jullie wachten.
Knuffel Ria [volgende keer n echte]

gitte bouw

He meis, afscheid nemen... wat een ellende. Geniet van je laatste momenten daar.
liefs

anjo

Hoi Anne Marie, wat zal het moeilijk voor je zijn om weg te gaan.. Maar na het lezen van de meeste berichten op het net ben ik wel blij dat je weer terug komt en gewoon weer hier een kopje thee met je te drinken... Sterkte met het afscheid nemen.. Een goede vlucht en ik hoop je snel weer te zien...
Dikke zoen Anjo

Annette

AnneMarie laat de traantjes maar vloeien, doen we hier ook misschien wel omdat je weer terug bent. LIefs Annette

Nikita

De goneotde deurknop is eigenlijk niet zo'n goede keus. Zo te zien zit er koper in en koper dood bacterien en misschien ook wel virussen. Daarom hadden ziekenhuizen (die in elk geval) vroeger koperen deurhendels en knoppen Uit puur hygienisch oogpunt dus..

Ijul

Gesubscribed, maar aellen omdat de site iPhone proof gemaakt is dan geen idee waar ik de plaatjes nu moet vinden though, en geen mooie achtergrond met bloemetjes meer

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.