welke baan gaat het worden

Mijn tijd hier in Zuid-afrika zit er bijna op, logisch dat je dan ook meer aan thuis gaat denken. Tja dan komt ook direct de vraag “Hoe gaat mijn verdere toekomst eruit zien?”.  Ik heb dat steeds voor nu uit kunnen schuiven, eerst Zuid-Afrika daarna zien we wel weer verder. Maar ja dat verder is nu bijna.
Het heeft me gelukkig nog niet meer dan 2 slapeloze nachten gekost. Piekeren en twijfelen dat waren vooral de grootste activiteiten tijdens deze nachten.
Alles opzij zetten om opnieuw te gaan studeren en me wagen aan de pabo en daarna verder voor speciaal onderwijs. Toch terug de zorg in. Of iets heel anders….. maar ja wat anders is dan leuk.
 
Het hele vooral met A. heeft me toch wel wat onzeker gemaakt over de pabo en de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt….. ja de toekomst van hele klas ligt dan op je schouders. Als klassenassistent kan ik natuurlijk aan de slag met mijn papieren maar neem ik daar op termijn genoegen mee. Nog los van het feit dat dat zeker niet super verdient.
Terug de zorg in lijkt leuk en ook makkelijk heb ik gemerkt. Ik ben het nog niet verleerd, maar ja geeft dit me over 1 a 2 jaar nog steeds voldoening, en wil ik wel weer onregelmatig werken??
Iets heel anders ook leuk, maar wat dan. Wellicht moet ik me een verdiepen in verschillende banen en opleidingen als ik weer op mijn gemak op internet kan.
 
Tja en als je dan over alles zo aan het nadenken ben, passeren ook de banen hier de revue.
Tjeetje die gaan het zeker niet worden. Een paar voorbeelden:
 
Sloop opzichter;
Dan heb je de leiding over 10 tot 15 slopers die druk bezig om een huis te slopen. Jij moet vooral alles goed in de gaten houden. Dan kan je toch het beste doen vanuit een stoel, en als je even geen goed zicht heb op de sloop dat verzet je je stoel toch gewoon een paar meter. Wij hebben deze man 3 dagen op allerlei plekken op het terrein zien zitten, maar zeker niet werken.
Oeps dat wordt niets met mijn tomeloze energie.
Toevallig ook dat de opzichter blank is en de werklui allemaal zwart zijn.
 
Tasjes inpakster;
In de supermarkt aan het eind van de band staan van die dames die je boodschappen in tasjes doen. Zij werken voor het gene wat ze van de klanten toegestopt krijgen. Sorry toch iets te eentonig en ik heb iets meer geld nodig om van te kunnen leven.
 
Kok op palmtree;
Koken voor ±20 personen, op zich geen probleem maar je moet wel erg creatief zijn.  Je hoeft echt niet van te voren een heel week menu samen te stellen. Want stel dat deze ingrediënten nou net niet bij de donaties zitten.  Koken met wat er in de koelkast ligt, beslissen of een harig dekentje iemand wel of niet ziek maakt. Maar het ergste voor mij zal zijn zelf mee eten, daar ben ik toch echt een te grote viesneus voor. Dus ook afgekeurd.
 
Serveerster;
Overal waar je wat kunt eten of drinken heerhalen de serveerster de bestelling.  Verder is het vooral de bedoeling dat je niet echt vriendelijk kijkt. Mensen zouden dan weleens de indruk kunnen krijgen dat je het naar je zin heb.
Als dit dan toch mijn baan moet worden, dan maar bij Mug en Bean.  Daar loopt de bediening tenminste nog met een glimlach rond, wel moet je dan de hele dag zeggen: goedendag, mijn naam is Anne Marie  en ik bedien u vandaag. Wow, dat lijkt me niets wanneer je de hele dag klanten heb.
 
Tipgever in een  internet shop;
Bij de internetshop waar wij nu geregeld komen zit een man de hele dag een stoel. Wij vroegen ons af wat zijn functie was, nou daar kwamen we later achter. Op een middag waren alle computers bezet en gingen we aan de overkant bij een koffietentje wat drinken, na 10 minuten kwam hij zeggen dat er 2 computers vrij waren. Een kwartier later kwam hij nog een keer om te zeggen dat er een computer vrij was. Zo wat een enerverende baan is dat.
Het zal vast niet veel verdienen als je bedankt dat je voor een uur internet 1,00 euro betaald.
 
Parkeerwachter;
Bij een grotere parkeerplaats mag je de auto’s vertellen waar ze mogen parkeren en wanneer je achteruit  van je parkeer plek mag wegrijden.  Ook mag je ze opnieuw laten inparkeren als ze iets te dichtbij een andere auto hebben geparkeerd. Om er zeker van te zijn dat je met een echte parkeerwachter te doen heb mag je echt een apenpakje aan inclusief safarihoed op.
Sorry maar ik heb al gezien dat mijn figuur echt niet goed uitkomt in zo’n pakje, ook gedoemd om te mislukken dus.
 
Tasjesplakker;
Bij de ingang van veel winkels in een winkelcentrum staat iemand bij de deur om je plastic tasje ( van je eerdere aankopen) dicht te plakken. Op deze manier willen ze voorkomen dat er van alles gejat wordt in de winkel. De meeste winkels werken ook (nog) niet met alarmlabels dus dan moet je wat.
Alleen jammer dat er 1 klein sellotape over het midden van de tas gaat, op deze manier is de tas nog aan twee kanten open en kan er nog van alles in. Bij het naar buiten gaan van de winkel is er overigens niemand die nog even kijkt of het tapje er nog opzit.
Ook deze baan gaat het niet worden, nutteloos werk daar heb ik toch zo’n hekel aan. Dus ellen en Harry jullie hoeven zo’n baan mij echt niet aan te bieden.
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Ellen

Jammer, we hadden net een vacature voor die functie....
Toch lijkt de Pabo me meer iets voor jou, zeker nu je weer een groot aantal ervaringen rijker bent!

Anny v Dalen

Ja Anne -Marie zoals je zelf al Schrijft kun je vele kanten op,maar ik zou eerst nog maar genieten van de laatste week daar en dan thuis eerst goed uitrusten en misschien 'n weekje weg met Gerbrand en dan zie je wel weer verder. Fijne laatste dagen en 'n goede reis terug. Groeten ook van Anton en van mij Anny.

nannie

Hoi Annemarie,
De andere wereld is weer heel dichtbij,wat ga ik doen,wanneer ga ik iets doen.Denk dat je je weg weer gaat vinden. Misschien wel op de bus of de trein,wel onregelmatig maar je ziet nog eens wat. Of ga een boek schrijven over hoe en het waarom in Zuid-Afrika.Geniet van je laatste dagen,en van je thuiskomst. Dikke KNUFFEL Nannie

Marjan en Erik

Hoi Anne Marie,

Wij weten zeker dat je er wel uit zal komen wat je straks wilt gaan doen.
Maar geniet nog van je laatste week daar en succes.

Groetjes,
Marjan en Erik

Eva Tietema

Heey!!!
Ik kan het natuurlijk niet laten om hier even op te reageren. Ik ben immers degene met de meeste verschillende baantjes EN volgens ranking de sokkers heb ik het leven waar iedereen wel mee zou willen ruilen!!! En ik zeg je bent nooit te oud om te leren!!! En tegenwoordig is het mogelijk om de PABO naast een baan te volgen...klassenassistent klinkt misschien wel makkelijk maar lijmpotjes vullen, papieren printen etc geloof dat heb je na een paar maanden gezien!!
Geniet nu gewoon nog lekker van je laatste daagjes daar, enne wie weet is culturele antropologie ook wel iets voor jou!!

Lisette

Ik weet wel wat voor jou. Wat dacht je van schrijfster? Je bent al een aardig eind op weg, haha!

Anneke

Hoi Annemarie,

De PABO lijkt me echt wel wat voor jou. Een stage plek in het speciaal onderwijs heb je al hoor. We kunnen je goed gebruiken. Wat een heerlijke verhalen heb je weer geschreven. Ga dat straks wel missen. Nog heel veel plezier het laatste weekje en sterkte met de terugreis.
Liefs Anneke

Betsy

Lieve Anne Marie,
Wat een bijzondere wereld... Eigenlijk kan ik me er weinig bij voorstellen. Toen we (jaren geleden) in Afrika op vakantie waren zagen we een man slapend op een stoel voor een winkel zitten. Hij was de bewaker van die zaak. Toen wij daar een opmerking over maakte zei een andere Afrikaan: but it is a job. Inderdaad, 't is maar net hoe je er naar kijkt. Met Afrikaanse ogen ziet veel er anders uit.
Liefs, Betsy

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.