Personeel gezocht............

Personeel gezocht
Meerdere functies beschikbaar  in de steenfabriek op Wade Road 15 in Amanzimtoti.
Voor een grote klus hebben we nog de volgende functies beschikbaar:
Stenenbikker..
Opperaar….
Stapelaar….
Afvoeraar…
Voor alle functies geld: More muscle than brains
 
Tja zoals jullie kunnen lezen komt het stenen bikken en alles wat daar bij komt kijken ons inmiddels al wel een beetje onze neus uit. Gelukkig zijn we al wel over de helft. We hebben nu 2000 stenen schoon en we moeten er in totaal 3600.
Niet alles hoeft deze week klaar, de vloer wordt pas als allerlaatste gelegd dus we hebben nog even.
 
Tja hoe staat de sloop…. Sinds dinsdag eind van de ochtend was dan toch het hele huis in het ravijn geschoven. Alle het losse spul wat achterbleef is met de ouderwetse kruiwagen in het ravijn gestort.  Wel een raar gezicht hoor. Alleen de oude fundering ligt er nog, dit wordt de basis voor de nieuwe vloer.
Op zo’n oude fundering kan je trouwens leuk spelen. Er was in no time een soort klein pretparkje opgezet. De kinderen deden kruiwagen race, wat leek op een combinatie van een achtbaan en botsauto’s. Daarnaast was er ook een menselijke draaimolen. De oudste kinderen hadden een kleiner kind aan hun armen vast  en dan heel snel rondjes draaien totdat je jezelf draaierig werd. Het gegil was tot in de verre ontrek te horen.
 
Alles staat klaar om de nieuwe units te ontvangen. Het is de laatste dagen prima weer geweest. Alleen woensdagavond heeft het wat geregend. We hebben regelmatig smekend naar boven gekeken in de hoop dat het zou stoppen. Gelukkig was het een klein buitje.
Vanaf gisteren zijn we toch ook weer begonnen met homeschool. 2 van de kinderen hebben eind november hun final exams voor de lagere school. Zij zitten nu nog niet echt op het nivo dat ze moeten halen, dus we kunnen niet al te veel tijd verliezen. Voor de andere kinderen geld, wanneer ze eek week geen les hebben gehad ze weer een hoop dingen zijn vergeten.
Bij J. merkte ik dat zijn concentratie een stuk minder was dan voor de sloop.
 
Vandaag, donderdag, was er al vroeg activiteit bij het hek. De mensen van M-projects (degene die de units leveren) kwamen het terrein controleren en gaven aan dat het goed was en ze eerste unit gingen halen. Dag school, geen kind kregen we natuurlijk nog de klas in. Uitgelaten en vol spanning stonden we te wachten. Marieke en ik zijn om 9.00 uur maar begonnen met stenen hakken aangezien het wel heel lang duurde.
Rond 10.15 uur dan toch de eerste unit. Spannend, het duurde wel een uur voordat ze hem überhaupt het terrein op hadden gereden. De eerste unit (die van Peter en Yvon) ziet er prachtig uit. Helaas stormt het nu (12.45 uur) en we vragen ons af of de volgende nog gaat komen vandaag.
Wel helemaal geweldig dat we dit nog meemaken hier. Ik werd inmiddels al een beetje bang dat we het niet gingen redden.
De kinderen zijn ook erg uitgelaten en vragen van alles.
En van de kinderen zei ‘’Later wil ik ook zo’n huis, maar dan iets groter” Ik vroeg hem waarom groter. Hij zei “ik moet er met 4 in wonen, mijn vrouw en ik en onze 2 kinderen”. Schattig toch.
 
Voor een uitgebreid dag verlag inclusief de juiste tijden kunt u kijken op:
myrnaderksen.be-more.nl
 
Helaas is het door de storm bij 1 unit gebleven, we weten nog niet wanneer de andere komen.
KAK (ons scheldwoord wat de kinderen niet kennen)
 
 
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Betsy

Lieve Anne Marie,
Tjonge ik zou bijna gaan solliciteren. Bijna hé. Maar wat super dat er in ieder geval één unit staat. Dat jij het mee gaat maken, geweldig! De foto's zijn weer super, zo leuk om te zien. Wat is de omgeving mooi groen. Dat van dat pretpark voor de kinderen lijkt me ook erg leuk!
Liefs van Betsy

mam

hoi anne-marie
ik meld me als eerste aan,of ben ik te oud
kan van alles,het zou wel gezellig zijn
om daar met jou een week te werken
maar helaas tot vanavond

Eva

Heey,

Ik gebruik het woord kak ook al maanden, fijn dat het nu ook in zuid Afrika is doorgvoerd!! Spannend hoor dat de units nu geplaatst worden, wel erg jammer dat het weer roet in het eten gooit! Ik ga hier een paar zonnedansjes uitvoeren zodat de andere units snel geplaatst kunnen worden!
Liefs Eva

Amanda

Wauw, wat ziet dat er goed uit!! Echt helemaal top :-)
Inderdaad wel erg KAK dat het bij die ene is gebleven... Ik blijf duimen dat morgen de andere kunnen komen!

Kuss

PS: Leuk om jullie gister live gesproken te hebben!

gea

Hoi Anne Marie,
Wat mij zo opvalt is de verschillende ervaringen die langskomen. Wat moet er toch veel gedaan worden en wat is zo'n project omvangrijk. Super dat jij daar deel uit van mag maken. Het ravijn daar is minder diep geworden door al dat puin, maar wat een kloof is er straks tussen jouw ervaringen en die van ons...... Hopelijk kan ik als ik je verhalen live hoor daar nog meer van genieten, maar voor nu succes verder en op naar de volgende unit. Liefs

Jacqueline

Hoi hoi,
Wat een werk zijn jullie aan het verzetten. Peter en Yvonne balen nu enorm hier in Nederland. Zien ze dat hun huis word geplaats en zijn ze er zelf niet bij. Ik kan mij voorstellen dat het schoonmaken van de stenen je neusgaten uitkomt, maar misschien kom er uit onverwachte hoek wel ergens hulp vandaan, je weet maar nooit.
Voor de laatste week wens ik je nog heel veel plezier en voldoening toe.
Liefs Jacqueline

Aletta

wat geweldig dat je deel uit maakt van zo'n project! super! Ik zou zo het vliegtuig in springen om te komen [wat dan ook doen!]
Ook heel leuk dat je al één unit ziet..hoeveel komen er in totaal.
Het lijkt me heel raar, de wetenschap dat je werk daar er bijna op zit. Terwijl je nog zoveeeeel kan doen. Maar het zal ook weer heel fijn zijn om al je dierbaren weer snel te zien! Mixed feelings dus.
Geniet nog maar even!
Veel liefs

ria

Hoop dat het weer wat rustiger wordt.
Maar je heb de start van de nieuwe units meegemaakt, super.
Hoe is het met je handen, na al dat bikken?
Maak er nog wat moois van de laatste dagen
Knuffel Ria

Sonja

Lieve Anne Marie,

Wat zijn kinderen toch prachtig he :) Volg je verhalen, onvergetelijke tijd geniet er nog maar eventjes van! Afscheid nemen bestaat niet.. Succes en tot snel :)

Liefs Sonja

Stefan

00:20 : Hey Andre,Als je dan toch voor Joost de enlegse versie schrijft, misschien is het dan makkelijk om de [code] ook in de tekst te zetten, dan kunnen de bezoekers simpel knippen/plakken -15

Matias

/ 14 December, 2009 Dear JVC,How is eeyovrne on this cold Monday morning? Wel goed, toch?Vrienden, graag wil ik jullie de thema uitleggen voor het aankomende kerstdiner. Het is gebaseerd op Liefde, Eenheid Dankzegging .We vormen samen een celgroep, en als celgroep hebben we in het afgelopen jaar samen veel meegemaakt. Er zijn nieuwe mensen toegevoegd en tot bekering gekomen. We hebben onze eerst dopelingen mogen meemaken, PRAISE JESUS! We hebben mogen leren dat er meer is te verwachten in Hem Dromen, visies, doelen, roeping? HOOP! En dat willen we dan via de liefdemaal van a.s. Vrijdag ook uitdrukken.We vormen allemaal een deel van de groep en hebben allemaal onze unieke ID in Christus. Vandaar dat iedereen een eigen maar belangrijk deel/gerecht maakt om uiteindelijk het gehele maaltijd te vormen. De maaltijd symboliseert weer onze celgroep en is tevens een feest. Een dankzeggings feest aan Jezus voor al wat Hij heeft gedaan in het afgelopen jaar. Dus het is meer dan een gezellig samenzijn It's Sharing our blessings thanking Him for them in the first place. Dus, denk hier goed overna wanneer je aan het voorbereiden bent voor vrijdag. Enjoy GB, Mike

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.