Staat leuk op je cv

Staat leuk op je CV
 
Een huis zoals Palm Tree trekt allerlei mensen aan.
Vooral natuurlijk mensen die iets goeds willen doen voor  Ros en de kinderen.
Mensen van de kerk doneren kleding en brood.
Kentucky Fried Chicken heeft het afgelopen jaar (gold voor 1 jaar)een bedrag beschikbaar gesteld wat voor eten gebruikt moest worden. Daarnaast mocht Ros iedere zondag kip voor de kinderen halen. Zij vonden dit natuurlijk niet alleen lekker maar hiermee verworven ze ook een soort van “status” op school (maandag koud mee), zie wij zijn helemaal niet zo arm, wij eten ook gewoon KFC.
Helaas heeft KFC vorige week moeten besluiten dat zij niet meer iedere week Palm Tree van kip kan voorzien omdat het hen economisch helemaal niet voor de wind gaat.
 Daarnaast mag Di 2 x per week langs de bakker rijden voor de overblijfselen. Ook bij wat andere winkels kunnen ze terecht voor de tegen de datum aan spullen.
Alles niet meer verkoopbaar maar zeker nog eetbaar dus erg welkom hier.
Laatst kwam Di aangereden met een auto vol met blikken bonen. Geweldig, de datum is nog ver vooruit, dus dat is voorlopig veel bonen eten en besparen op het avond eten.
Deze mensen die dit alles doen staan op de achtergrond, en lopen niet met hun hulp te koop.
Dit in tegenstelling tot sommige anderen.
 
Er komen hier regelmatig mensen langs in hun grote auto’s die ook iets goeds willen doen, maar dan ook zeker gezien willen worden.
Van deze mensen zeggen wij vrijwilligers, staat goed op je CV[/b], vrijwilligerswerk bij die arme drommels.
Sommige doen of geven niet veel maar willen dit breed uitmeten, anderen doen meer maar je ziet aan hun houding dat ze het niet uit liefde doen, zijn niet aardig tegen  de kinderen en alles lijkt ze te veel.
Er kwam hier eens een man met een hele grote zak soep, wilde met de mensen uit de buurt op de foto met deze zak soep. Uiteindelijk na de foto kreeg iedereen een hoeveelheid soep waarvan ze wellicht 1 kopje soep konden zetten. Ik vermoed dat deze man deze foto ergens groot heeft hangen. Ook Krijgt Palm tree regelmatig wat van hem. Hier verwacht hij 15  Von Trapp kinderen (van de Sound of Music) voor  terug,  Kinderen die op een rij door hun knieën gaan en hem ontzettend bedanken voor het eten wat hij geeft. Wanneer ze niet onderdanig en dankbaar genoeg zijn naar zijn zin dan wordt Ros hier op aan gesproken. Tja en wat moet zij…..
Bijt vooral niet in de hand die je voedt.
 
Van de week kwam hier een groep blanke kinderen die voor een project op school een middag moesten doorbrengen met “arme” zwarte kindjes. Ik denk soort van maatschappelijke stage.
Sommige komen eten brengen waarvan de verpakking als dusdanig beschadigd is , waardoor het niet anders kan dat er beestjes in moeten zitten.
Laatst kwam een bedrijf spullen brengen (die gesponsord waren) voor de “nieuwe” badkamer. Wij waren op dat moment met alle kinderen op het strand. Zij zijn echt wel gebleven tot die arme snottebellen terug waren zodat er foto’s gemaakt konden worden en handjes geschud. Op zich niet verkeerd maar de overdrevenheid die daarmee gepaard gaat bah…..
En wat kan Ros anders doen dat de kinderen naar de mensen sturen en ze handjes laten schudden en ze te bedanken. Helaas zit ze hier in een situatie waarin ze geen andere keus heeft, maar voor haar eigenwaarde is dit wel funest. Want onaardig zijn of weigeren is helemaal niet aan de orde, stel dat ze een volgende keer niet meer komen en je het wel goed kan gebruiken.
 
Nu zal je denken, en al die vrijwilligers uit Nederland dan, staat ook zeker leuk op CV’s. Vele foto’s op de weblog, ze verwachten vast liefde en goed gedrag van de kinderen.
Voor mijn gevoel is dat toch anders.
Omdat wij hier zo’n lange tijd zijn kunnen we voor de kinderen een echt verschil maken. De foto’s en verhalen zijn voor mij een soort uitlaatklep en zeker ook om ervoor te zorgen dat er in Nederland meer inzicht komt in landen als Zuid-Afrika.
 
 
Maar er komen zeker ook hele mooie dingen voort uit deze mensen.
2 maanden terug zag Ros in een krant een oproep staan. 40 goede doelen konden 100.000.00 rand (10.000 euro) winnen. Een of andere olie magnaat bestond 40 jaar en wilde wat goeds met zijn geld doen. Iedereen kon middels en brief, begeleid met foto’s hiervoor een aanvraag doen. Uiteraard zouden de, volgens hen, beste projecten of noodlijdende projecten hiervoor in aanmerking komen.
Uit de +/- 2000 brieven is Ros een van de winnaars. Ze was samen met alle andere goede doelen uitgenodigd voor een gala waar de cheques werden uitgedeeld.
Alleen jammer dat dit gala zoveel geld heeft gekost dat deze man zeker nog 8 goede doelen had kunnen helpen met dit geld. Begrijp me niet verkeerd, dit bedrag is helemaal super en meer dan welkom. Toch voelt het een beetje raar om alle mensen van 40 goede doelen die het geld zo hard nodig hebben met zo’n gala om de oren te slaan. Ros werd er in ieder geval niet gelukkig van, om maar niet te spreken van dat in haar kledingkast geen kleding hangt voor zo’n gala (en nieuw kopen is helemaal geen optie). Gelukkig kon ze wat van haar schoondochter lenen zodat ze toch nog een beetje mooi voor de dag kon komen.
 
Helemaal geweldig natuurlijk dit geld. Met dit geld is 1 een keer het dak “probleem” opgelost. Het bedrag komt namelijk overeen met de kosten van het nieuwe dak. Dus dit kan direct achter het plaatsten van de units en de muren aan gepland worden.
Het huis neemt zo steeds meer vorm aan.
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Esther

Het kan nooit de bedoeling zijn dat je jezelf groter maakt door een ander naar beneden te drukken; dat staat op niemands CV goed lijkt mij. Wat een onmogelijke situatie waar je in gedwongen wordt omdat je het gewoon te hard nodig hebt allemaal. Wat zou de wereld er een stuk mooier uitzien als we bijvoorbeeld voedsel eerlijk konden verdelen. Als je je bedenkt hoeveel we hier weggooien.....

ria

Het is dus overal het zelfde.
De rijke denken dat je bijna op de knieen moet, om ze te bedanken.
Gelukkig heb jij veel gewone mensen, die je steunen.
Geniet nog even van alles. De tijd gaat nu wel erg snel.
Knuffel Ria

Betsy

Lieve Anne Marie,
Het lijkt me toch zeer kwalijk als mensen iets goeds gaan doen omdat het zo leuk op hun CV staat... Kromme tenen.
Fijn dat er nu geld is voor het dak. Wat gaaf dat je bij het proces van het nieuwe huis mee mag lopen. Het lijkt me geweldig voor jou. Super!
Liefs van Betsy

Eva

Heey Anne-Marie,
Tja met gemengde gevoelens je verhaal gelezen. Het is natuurlijk verschrikkelijk dat mensen wachten om op de foto te kunnen met de kinderen! Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat die mensen graag willen zien aan wie ze het een en ander geven, alhoewel, ik dat een beetje betwijfel. Aan de andere kant zit er altijd een keerzijde aan goede doelen. Hoewel er waarschijnlijk mensen zijn die echt graag andere mensen willen helpen maar naar mijn mening bestaat zuiver altruïsme niet. De een zal het veel verder doorvoeren dan een ander, de een krijgt een blij gevoel van iets voor een ander doen aan de andere kant zijn er mensen die er daadwerkelijk iets voor terug willen, zoals je beschrijft als de von trapp kinderen.
Wat de reden ook voor mensen om iets aan minder bedeelde kinderen te geven we leven helaas in een wereld waar het zo slecht verdeeld is dat mensen zoals Ros dingen van mensen moet aannemen terwijl dit ten koste gaat van haar eigenwaarde. Ik vind het super om te lezen dat er mensen zijn zoals Ros die hun eigen gevoelens opzij zet omdat ze daar haar kinderen mee kan helpen. Zeer bewonderingswaardig hier kunnen mensen nog iets van leren!
Je bent goed bezig daar en als ik jouw verhalen lees ga ik bijna denken dat altruïsme misschien toch bestaat, een paar uur per dag stenen schoonmaken. Ik kan me niet voorstellen dat je daar ook maar iets voor terug krijgt... Nog maar twee weken wat vliegt de tijd!!

Liefs Eva

Gerard en Ada

Annemarie ,spannend om je belevenissen elke keer weer te lezen.
Wat zijn we rijk. Fijn dat je ook nog tijd hebt om leuke dingen te doen.
Nog 10 dagen er tegen aan. Hou je goed.
Liefs Gerard en Ada

Sones

you people may not bileeve at all but i can and will tell you that between heaven and earth are things beyond the reach of ordinary man and women.you people do not know what knowledge is and you would not gain any knowledge if its not by some devine revelation.is this the book of the devil maybe but it sure as hell is not for ordinary folks like you people to read, you could not handle it any one of you, before you open the book of the devil you better make sure your in a right pad with GOD Jehova.

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.