kerkbezoek

Ros is een zeer gelovige vrouw. Ze is kerkelijk opgevoed maar heeft volgens haar zeggen pas ongeveer 15 tot 20 jaar geleden Jezus echt gevonden. Zij gaat hier in de buurt naar een Life Church, een kerk waar veel muziek wordt gemaakt en er wordt gezongen en gedanst. Volgens haar is Jesus een gezellige en vrolijke  man en je op deze manier echt in contact met hem komt.
Nieuwsgierig dus.
Voor vandaag stond het  kerkbezoek op het programma, iets wat ik al lang wilde, maar steeds niet lukte, of we waren op zondag weg of de kinderen gingen niet naar de kerk i.v.m. de verhuis
 werkzaamheden.
Ros haar biologische zoon was vandaag jarig dus zij zou vandaag niet meegaan. Wij (de vrijwilligers) zijn alleen met de kinderen gegaan.
Al een hele toer op zich om weg te komen.
De kerk begon om 9.00 uur. Dus Ros zij ons om 8.45 te vertrekken, Het is 5 minuten lopen. Wij om 8.30 beneden bij de kinderen. Iedereen zat nog rustig aan het ontbijt en maakte nog niet haast. Na een kwartier iedereen een beetje opporren. Staan we om 8.55 eindelijk klaar om te vertrekken valt 1 van de kinderen in een plas. (het is hier al dagen schijtweer, veel regen en omweer ook al is het niet koud) Dus snel nog omkleden. Met het uitlopen van het hek ontglipt een van de honden. Duhh.. Eerst vangen en dan verder. Hond gevangen en terug binnen het hek. Echt 1 minuut later rent de hond weer achter ons aan. Dus het hele riedeltje nog een keer. Eindelijk dan goed op weg, inmiddels was het 9.10 uur. Oeps. In Nederland ben je dan echt te laat. Bij ons in de kerk kom je er nog wel in maar er zijn verschillende die kijken wie er nu eigenlijk te laat binnenkomt. Een van de vrijwilligers gaf aan dat je bij hun in de kerk er niet meer inkomt. Wij zaten de kinderen dus erg op te jutten. Tjop, tjop doorlopen we zijn echt te laat.
Zij werden hier niet warm of koud van en gaven ook aan dat het in hun kerk ook helemaal geen probleem is.
 
Een kwartier te laat bij de kerk aangekomen werden we enthousiast welkom geheten. De meeste kinderen gingen naar de kinderkerk (soort kinder nevendienst).
Wij gingen met de oudste naar de “grote” kerk. Wat er van binnenuit zeker niet  uitziet als een kerk. Brandende fakkels aan de muur, een beamer met een groot scherm, grote boxen. Een soort podium met daarop een drumstel, orgel, djembe drum enz.
In de kerk zelf zaten overwegend blanke Zuid-Afrikanen, stom ik had me bij een “Halleluja” kerk vooral veel swingende negers voorgesteld, maar nee.
Mooi om te zien, dat iedereen gelukkig wordt van wat ze horen, regelmatig hoor je om je heen, “amen”, “thank you lord”. Er werd 1 liedje gezongen maar deze duurde denk ik wel een half uur.
Tijdens het zingen en het bidden waren er regelmatig mensen die hun armen omhoog hadden en volledig in het gezang opgingen. Prachtig om te zien.
Wat is onze kerk dan saai zeg….
Gedurende de hele dienst kwamen er nog mensen binnenlopen, zelfs nog om 10.30 uur terwijl de kerk om 11.00 was afgelopen. We hadden ons inderdaad niet druk hoeven te maken.
 
Al met al een goede en nuttige besteding van mijn zondagochtend. Ik voelde me wel welkom in deze kerk. Als er voor volgende week zondag niets op het programma staat ben ik weer van de partij.
 
Gelukkig werd er in de kerk nog niet gesproken over de aankomende kerst. In de supermarkt waar wij onze boodschappen doen is alles al in het teken van de kerst. 2 weken terug begonnen ze al met de kerstversieringen ophangen. Deze week stond er een opgetuigde kerstboom en een levensgrote Kerstman. Natuurlijk even op de foto in onze 3 kwart broek en t-shirtje. Rare gewaarwording hoor.
A.      Kerst duurt nog heel lang en
B.      Wanneer je peentjes zweet denken wij helemaal niet aan kerst, terwijl het hier midden in de zomer valt.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Betsy

Lieve Anne Marie,
Wat een belevenis in de kerk!! En dan zeggen ze dat het saai is... Niet dus.
Een beetje zot om in je t-shirt met de kerstman op de foto. Apart, of niet? Maar je staat er leuk op hoor.
Liefs, Betsy

mam

hoi mie
ondanks dat ik je mis,, geniet ik echt van je geweldige verhalen
heel bijzonder.nog even lieve groet
mam

Anny v Dalen

Nou Anne Marie als het bij ons ook zoveel moeite kost om naar de kerk te gaan kwam er helemaal niemand, maar als het er zo aan toe gaat met zang en dans zou het we meevallen denk ik .Zullen we het eens voor stellen dat niet alleen de kindermis en als Vivente zingt ook de andere vieringen wat gezelliger zijn misschien wordt het dan toch nog wat hier in Nederland. Groeten Anny

Mario

Wat klnkit dat heerlijk joh en wat een leuk idee zo'n meidenweekend. Wens je in ieder geval ook voor dit weekend heel veel plezier.Dikke knuffel

Yogesh

Good eninevg everyone. I ve just managed to register and was wondering that I will make a little offtopic here. If I posted to the wrong category, moderation, please move it to correct forum category. That is my first message on this forum. I would be glad if somebody was able to help me with this issue. wyszukiwarka mp3 The one who can resolve my problem gets served with bottle of beer _______________wyszukiwarka mp3

Jason

Best Links 2011 I have been surfing oninle more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more u

Guestrarty

guest test post
<a href="http://googlee.te/">bbcode</a>
<a href="http://googlee.te/">html</a>
http://googlee.te/ simple

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.