wat een weekend

Net terug van een geweldig weekend Kaapstad.
 Geweldig, Prachtig, ontspannend, adembenemend, gezellig en liefdevol weekend.
 
Donderdagmorgen vroeg vertrokken met de taxi naar het vliegveld. Na een prima vlucht werden we in Kaapstad opgehaald door Clive, onze persoonlijke gids voor het weekend.
Hij wilde direct door naar de Tafelberg, deze was sinds een uur weer open na 3 dagen gesloten te zijn door het “slechte” weer en ook voor de komende dagen zag het er niet goed uit. Het zou je toch gebeuren in Kaapstad te zijn en dan niet de Tafelberg opkunnen. Clive heeft ervoor gezorgd dat dat ons niet ging gebeuren.
Wat een geweldig uitzicht heb je daar over Kaapstad, de haven en robbeneiland. We zijn met een kabelbaan omhoog gegaan, jammer dat we te weinig tijd hadden om terug lopend te doen. Een uur later zagen we dat de wolken zich samen pakte boven de Tafelberg, en we dus op precies het goede moment boven zijn geweest.
Daarna een kort bezoek aan de botanische tuinen en een wijnproeverij, mooi maar niet meer dan dat.
Op weg richting het huis van Clive via een prachtige weg langs de kust. Hier hebben we ook walvissen gespot. Geweldig. Uiteindelijk hebben we iedere dag dat we in kaapstad waren walvissen gezien, (schijnt  nogal uniek te zijn).
Clive en zijn vrouw Sila zijn onze gastouders voor dit weekend. Geweldige mensen. Warm, liefdevol en enthousiast. Ze hebben ons op en top verwend.
Ik was blij met wat afgevallen kilo’s maar ik ben bang dat die er in die drie dagen weer net zo hard zijn aangekomen.
 
De tweede dag vertrokken richting Waterfront (haven en winkelgebied in Kaapstad) even leuke souvenirs geshopt en dan met de boot naar Robbeneiland. Geweldig op het water met een perfect uitzicht op kaapstad en de Tafelberg.
Kaapstad is veel meer een westerse stad dan b.v. Durban. Alles is hier ook goeaaaaaaaaaaad geregeld en we voelde ons ook echt veilig op straat.
Grappig is te zien hoeveel Nederlandse invloeden er zijn. Zeker te zien in b.v. straat namen, maar ook in het Afrikaans. Clive sprak zowel engels als Afrikaans, erg grappig.
Robbeneiland zelf was heel anders dan verwacht, veel groter,  niet echt de Alcatraz wat ik in gedachten had. De cel van Nelson Mandela was wel heel bizar. Een erg klein hokje waar hij 14 jaar van zijn leven in ballingschap heeft doorgebracht. Geweldig dat iemand daarna nog steeds  zo vol voor zijn doel kan gaan.
Naar Robbeneiland nog een stuk door de stad en langs de kust gereden en op naar de heerlijke boboti (indisch gerecht) van Sila.
 
Dag drie wederom begonnen met een geweldig ontbijt en uitzicht over de baai. Een prachtige dag met perfect weer voor kaap de goede hoop.
Eerst via Simonstown (mooi plaatsje) naar Bouldersbay om pinquins te spotten en zoals je ziet op de foto is dat ook gelukt. Daarna via de kust weg richting de Kaap.
Onderweg reden we langs een stuk waar veel Baboons (apen) de boel onveilig maken. Letterlijk.
Clive had ons al gewaarschuwd, dus alle ramen dicht en deuren op slot. Terwijl we onze foto’s aan het maken zijn (van een vergrendelde auto dus, proberen de apen de deuren te openen op zoek naar eten.  Op dat moment zien we een man de auto uitstappen en de deur oplaten. Een grote baboon probeert en het achterportier en hij heeft gelukt, het is open en er ligt eten. Hij springt in de auto om te gaan eten. Van alle kanten komen er baboons aangerent om mee te delen in de winst. De man probeert de apen te verjagen en inmiddels zijn bijna deuren op en de vrouw zit vol in de stress in de auto.  Niemand durft echt te helpen omdat je dan het volgende slachtoffer ben. Clive geeft ze via een kiertje in het raam instructies. De man lijkt lichtelijk in shock. Niet zo gek wat ij betreft, deze beesten zijn best groot en goed agressief. Fijn om een gids te hebben die dit allemaal weet en ons ervoor waarschuwt.
Dan op naar kaap de goede hoop. Het uiterste puntje van het schiereiland waar vroeger veel schepen zijn vergaan.
Geweldig hier. Eerst met Clive naar de vuurtoren gelopen voor een prachtig uitzicht en daarna samen met Marieke een prachtige tocht gewandeld van een uur over de toppen van de kaap. Prachtige uitzichten en kliffen gezien. Fijn om na 5 weken weer eens echt in de natuur te zijn, en dan niet alleen met een auto zoals in het wild park.
Met volle teugen genoten van deze wandeling.
Met prachtig weer op het uiterste en hoogste punt van de kaap de goede hoop met  uitzicht op de walvissen in zee. Wat wil een mens noch meer……………………..
 
Geweldig is het om naast het land wat goeds te brengen er ook mooie dingen te halen zoals deze momenten.
Fijn om de werkaccu weer even op te laden. We merken dat we best wel moe waren maar Clive en Sila hebben ons weer nieuwe energie gegeven om de laatste 3 weken vol enthousiasme aan te gaan.
Na 3 heerlijke dagen sloten Sila en Clive af met de woorden “vergeet niet dat je nu familie hebt in Kaapstad” en zo voelde dat ook zeker.
 
I will be back.
 
 
 
 
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

eva

Wat fijn dat je soms de tijd om van de mooie dingen die Zuid Afrika te bieden heeft te genieten. Het ziet er op de foto's helemaal geweldig uit...misschien iets voor mijn volgende reis. Ik ben nu fijn aan het leren voor mijn eerste tentamen dit jaar, maar de verhalen van jou zijn daarbij een hele fijn afleiding!1 Wat jaloersmakend zeg!!

geniet nog even daar!
Liefs Eva

Jacqueline

Dit zal maar een klein deel van een mooie fotoreportage zijn, dit al veel zeggend. Fijn dat de batterij weer opgeladen is, want die zul je nog de komende tijd nodig hebben.
groeten Jacqueline

aletta

Hoi! Wat mooi dat je dit hebt gezien en mee gemaakt. Even wat van het land zien, met dan wel een locale gids. Dat heb je ook nodig om je weer op te laden! Mooi en indrukwekkend!

liefs

Betsy

Lieve Anne Marie,
Ik ben jaloers............... Wat een geweldig weekend heb jij achter de rug. 't Was hier ook gezellig hoor maar het haalt het niet bij jouw avontuur. Wat een geweldige dingen heb jij gezien. Natuurlijk heb ik van dat alles gehoord maar jij bent er nu echt geweest. Super gewoon. Goed om die kant van Afrika ook te ontdekken. Tot @!
Liefs van Betsy

Amanda

Hey Anne-Marie,

Wauw, wat ben ik jaloers!!! Had eigenlijk al besloten dat ik nog terug wil naar Palm Tree een keer, maar moet dan ook zeker Kaapstad aandoen zie ik wel. Ziet er echt fantastisch uit!! En wat een heerlijk weertje :-) Leuk dat jullie zo verwend zijn door Clive en Sila, heerlijk. Succes weer met werken deze week en ik hoop dat het huis morgen plat gaat!
Xx

Gitte

He meis, Ik lees al je avonturen en je beleefd er nogal wat. Ben toch wel jaloers op deze ervaring. Kaapstad klikt geweldig en op de foto's te zien een top tijd gehad daar. Nu op naar je laaste drie weken. De tijd vliegt voorbij. Liefs Gitte

Lisette

Wow, wat maak je toch mooie dingen mee zeg. Nog maar 3 weken te gaan. Ik weet niet hoe het voor jou voelt maar ik vind dat de tijd vliegt. Succes de laatste weken!

Marieke

Lieve Anne Marie,

Het blijft heerlijk om je verhalen te lezen! Ik krijg er wel ontzettende jeuk van: het is zo vreselijk leuk om op reis te zijn en compleet nieuwe dingen te doen en jouw enthousiasme werkt erg aanstekelijk! Wat fijn dat je zo geniet. Blijf dat ook doen de komende drie weken!

Veel liefs, Marieke

mam

je geweldige verhalen al gehoord,leuke fotos
groetjes

ria

Hoi Annemarie
Heb weer genoten van je verhaal, wat is er toch veel mooiste te beleven.
De foto s zijn ook weer super.
Nog npaar weekjes, hou de moed er in.
Dikke knuffel Ria

Denise

Hoi Buuf, wat heerlijk om ook dit moois even te kunnen gaan bekijken.
Ik vind alles wat je daar doet echt heel mooi en goed en ook vooral dapper. Maar voor jullie is dit 'uitje' toch wel echt iets moois zo tussendoor. Ik zou zeggen: ga zo door en geniet nog zolang je kan van dit geweldigs.

Liefs Denise

Simone

Hallo Anne Marie,

Leuk om te lezen wat je daar allemaal doet, indrukwekkend.
Mooie foto's daar is wel een leuke wand straks mee mooi te maken!
Veel succes met alles wat je nog graag voor elkaar wilt krijgen.

Groetjes,
Simone

Sad

@Voordaan Balen zeg! Ik leef met je/jullie mee; ik heb ooit zoteis met de KPN gehad. En het vreet aan je! @arie John heeft al gecasht bij Tele2 hoor!

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.