reacties


Ik zal proberen om wat reacties te geven op gestelde vragen of opmerkingen:
 
Center Parc,
Ja het huisje lijkt van buiten inderdaad op een center parc huisje. Maar van binnen is het zeker primitiever. We koken op 2 elektrische pitten, maar deze hebben wel een half uur nodig om op temperatuur te komen.
Het dak is van zinken golfplaten ook al zit er binnen wat isolatie tegenaan het is zeer gehorig. We horen niet alleen de apen op het dak, ook de regen is duidelijk hoorbaar (en het regent hier nog weleens s nachts). Het huis staat onder een avocadoboom, deze vallen er regelmatig af ook s nachts. Dan zit je rechtop in bed.
We hebben een wasmachine maar deze wast alleen maar met koud water, dus onze onderbroeken en sokken gaat in een ouderwets kookwasje.
 
Engels,
Ik kan me redelijk redden met mijn Engels al zou ik zelf wel willen dat het beter was. Soms is het erg zoeken naar woorden. De kinderen praten erg goed Engels, dus soms sla ik wel een flater. Ik ben wel blij dat ik niet in de gewone klas help, dan word er veel en uitgebreid Engels gesproken.
Zulu is echt niet leerbaar in 2 maanden. Wow wat een lastige taal is dat.
 
Eten,
Gelukkig hoeven we niet te eten wat iedereen hier eet.
Wij kunnen 2 x per week boodschappen doen. We kunnen echt alles kopen. Ze hebben hier aardappels al gebruiken de Zuid-Afrikanen dit als groente en eten dit bijv. bij rijst.
Ik kan mijn dieet goed volgen, mij thee en supplementen had ik natuurlijk meegenomen. Er zijn best veel dingen zonder suiker. Ze kennen hier geen volkoren brood. Licht bruin is hier het donkerste.
Gelukkig willen de andere meiden zich aanpassen aan mijn dieet, dat is heel fijn. Ik heb nu 1 keer goed gezondigd met een cocktail en brownies. Ik voel nu lichamelijk dus nog steeds goed.
 
Koeien,
Ja Peter, iets met een koeien project. Ze hebben hier naast straat kinderen ook straat koeien. Zij worden ‘s morgens de weg op “opgestuurd” en ‘s avonds weer opgehaald. De rest van de dag hangen ze maar wat rond met andere koeien, halen kattenkwaad uit eten alles wat los en vast zit.
Wellicht kun je je hier vast over buigen.
 
Leeftijd,
Nee ik voel me geen moeder van alle vrijwilligers. Gelukkig liggen we erg op een lijn en hebben ook een hoop lol. Toen we hadden over leeftijden maakte Laura de opmerking: Ik weet niet of je het een compliment vind maar je gedraagt niet als een 40 jarige. Ik heb besloten dat ik dit als een compliment beschouw.
Maar af en toe voel ik toch een generatie kloof als de rest b.v. niet weet wie de familie knots is.
 
Volgens mij heb ik de belangrijkste vragen/reacties zo beantwoord mochten jullie nog wat willen weten laat het maar horen.
 
 
 
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Stefanie

Wat ontzettend leuk om al je belevenissen te lezen. Zo ver weg maar dan toch zo dicht bij...
Als ik de foto`s bekijk krijg ik toch een lichtelijk een SOK-gevoel, spelletjes doen, gezellig met elkaar eten. Uiteraard is dit niet het enige wat jullie doen en ik moet zeggen...petje af, hoor.
Kijk alweer uit naar je volgende bericht. Lieve groetjes van Ed, Steef en de kids

lude

hee anne-marie ik ben blij dat alles zo goed gaat daaar..:P
wat klinkt dat als het SOK en die fot's die zijn echt leuk...
maarja ik zal dit nooit vergeten dat jij zo'n mooi mens bent die
dit allemaal doet...
lievs lude
(is al sokkamp af ((weet je nog)))

mam

nu even voor alle stoere meiden ,goed van jullie
en wat fijn dat jullie zo op een lijn liggen ,helemaal super
ga fijn zo door, lieve groet voor allemaal

jopie

Iwann

Siem Bergers zegt:Een setrhteicnd project, waar nagedacht is over vormgeving passend in de wijk.Veel oude details die toch met moderne materialen te realiseren zijn.Het project verdient zeker de nieuwbouwprijs 2008

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.