Allemaal beestjes.........................

Van de week begonnen met de opruim en uitzoek werkzaamheden ivm met de komende verhuizing.
Iedere kind heeft een eigen kast (of de kinderen die even groot zijn en elkaars kleren passen delen een kast), per kind werd de kast uitgemest.
Alle kleren passen, waar vlekken inzitten weggooien, wat te groot of te klein is gaat naar een ander kind.
Wanneer de kinderen te weinig kleren overhouden na het uitsorteren dan kunnen ze beneden “nieuwe” kleren uitzoeken. Er word veel tweede hands kleren gedoneerd van mensen van de kerk. Deze zijn uitgesorteerd in meisjes klein, meisjes groot, jongens klein, jongens middel, jongens groot en per categorie hebben we ook nog broeken, shirts, rokjes, enz. Het lijkt bijna een winkel.
Ook werd iedere kast onderworpen aan een goede sopbeurt.
Dit alles om ervoor te zorgen dat het straks zonder omkijken in het nieuwe huis gezet kan worden.
Met dit alles zijn we al een paar dagen bezig, iedere keer wat.
Vanochtend was echt het toppunt, hierover zo meer.
 
Tot een aantal maanden geleden mochten de kinderen wanneer ze genoeg gegeten hadden hun restje mee naar boven nemen en in hun kast bewaren tot later. Logischer wijs werd niet alles hiervan opgegeten en bleven er resten achter in de kast. Ook waren altijd de bekers en worden zoek omdat de kinderen overal op het terrein aan het eten waren.
Een aantal maanden terug is er besloten dat de kinderen alleen nog maar down strairs (recreatiegebouw met keuken) mogen eten. Ook de restjes blijven daar en mogen niet meer mee naar boven. Volgens mij een goede beslissing.
Want vandaag zagen wij waarom. Er was al af en toe een kakkerlak gesignaleerd en met een velderger gedood.
Maar wat er vanochtend uit de kast kwam. Tussen de kleren van 2 kinderen vonden we wat  resten waarvan we denken dat het ooit eetbaar was maar erger nog we vonden ook zo’n 15 tot 20 kakkerlakken. Wisselend van grote maar de grootste was toch zeker zo’n 5 centimeter. De kinderen probeerde de beesten de verdelgen wat vooral veel geschreeuw opleverde en weinig actie. Uiteindelijke alle kinderen naar buiten gestuurd en hebben we zelf de stoute schoenen aangetrokken, met latexhandschoentjes, verdelger en een bakje om ze in te doen.
De een trok en stapel kleren eruit en de ander stond klaar met de verdelger.
Uiteindelijk alle kakkerlakken verdelgt maar toen zaten we nog met hun nazaten. Honderden eitjes. Ook vonden we nog beestjes die lijken op maden die vooral op en tussen de kleren zaten. In overleg met Ros alle kleren die er helemaal onder de eitjes en maden zaten verbrand op een vuurtje die toch al brandde. Met grote emmers sop de kast uitgesopt. Ook deze doekjes voor de zekerheid maar verbrand.
Toen we klaar waren onze schoenen buiten laten staan, onze kleding op de veranda uitgedaan, deze moeten eerst maar gewassen worden en slippers ingespoten met verdelger. Ik heb namelijk weleens gehoord dat kakkerlak eitjes weken kunnen overleven onder schoenen. Nou dank je. Ik heb er echt genoeg gehad voorlopig.

Vanmorgen kwamen we erachter dat er een poes gejongd heeft in de schone kast. Volgens mij heeft ze gewacht totdat de kast schoon genoeg was om het als kraam kamer te gebruiken. Volgende week maar weer eens kijken hoe het er dan uitziet.P.s. geen foto geplaatst bij dit bericht, wil je weten hoe een grote kakkerlak eruit ziet ga dan vooral even googlen.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Marieke

Lieve Anne Marie,

Wat een prachtverhaal weer!!! Ik geniet ontzettend van het lezen van al je avonturen, erg leuk en ook bijzonder indrukwekkend. Zo te lezen gniet je volop, blijf dat doen!

Liefs, marieke

Eva

Heey!!

Wat een mooi verhaal weer!! Je hebt dus heel veel kakkerlakken verjaagd en er jonge poesjes voor teruggekregen! Met een beetje geluk gaan zij in de toekomst op kakkerlakken jagen dus dan komen ze ook niet meer terug. Naar mijn idee heb je inmiddels helemaal je draai gevonden daar echt geweldig, hoe was de vakantie voor de kinderen verder verlopen?

Hier in het inmiddels steeds kouder wordende NL gaat alles ook zo zijn gangetje. We zijn alweer bezig met Sintersok. Met de studie gaat ook alles goed, vandaag een toestemmingsbrief ingeleverd voor mijn onderzoek in India. Over twee weken hoor ik of ik mag gaan....heel spannend ik zal het laten weten als ik meer weet!

Geniet van je tijd daar, ik hoop dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!! En ik ben natuurlijk heel benieuwd naar nieuwe foto's!!

Liefs Eva

ria

Zo dat was wel erg veel beestjes, de ene verwijderen ,en de ander wordt geboren.
Ook dat gebeurd. Het maakt het wel heel afwisselend.
Dank voor je mooie verhalen, en een heel goed weekend.
Als ik het goed heb ga je n tripje maken.
Dikke knuffel Ria

Annette

Dadverdamme Anne Marie, ik had net gegeten. (wat overigens lekker was) Als je het zo leest is het al echt smerig. Laat staan dat je ze dood moet maken. Lekkerrrrr werrreekkie.
Laterrrr. KMA Annette

Betsy

Hé Anne Marie,
Wat een avontuur! Ik zie het helemaal voor me, jij als mevrouw Dobbelsteen. Nu is alles natuurlijk spic en span... Het is fantastisch om mee te lezen en mee te leven. Nu ik deze weblog heb gelezen weet ik het zeker: je bent een held!
Liefs, Betsy

Ellen

Hellup, alleen je verhaal is al genoeg om jeuk aan m`n neus te krijgen.....!
Kunnen die jonge poesjes de kakkerlakken niet verjagen????

mam

jezus Anne marie
je kon ze zo aan de stokjes doen en dan op het vuur
misschien zijn ze wel heel lekker sorry
als ze maar niet in je bed liggen,niet aan denken
straks lekker slapen doei mam

Lisette

Hè getsie, kakkerlakken! Daar gruwel ik nou echt van. Wel dapper dat je ze uiteindelijk hebt verwijderd. Ik weet niet of ik dat had gekund.
En jonge poesjes is natuurlijk wel weer heel erg leuk. Heb je daar wel een fotootje van??

Anish

Wat fijn zeg dat jlluie je weer even helemaal ontspannen hebben kunnen voelen. HOpelijk lukt het dat gevoel lang vast te houden.

Boose

Arno zegt:Het is oavlplend dat de mensen die dit gebouw fraai vinden, medewerkers van moesbouw zijn! Klik maar ns op naam Peter of H. Donker!

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.