dagindeling

Zoals beloofd hier een berichtje over hoe onze dag er ongeveer uitziet.
Om 7 uur begint onze dag met eerst even buiten voelen wat de temperatuur is, zodat we onze kleding erop aan kunnen passen. Vorige week was er tussen 2 dagen een verschil van ongeveer 20 graden.  Daarna even kort douchen (anders hebben de andere geen warm water). De douches bevinden zich buiten het huisje, dus met een beetje mazzel zie je onder de douche de apen in de bomen slingeren. Broodje eten en dan op zoek naar de kinderen.
 
Om 8.00 uur begint de klas. Die is in tweeën verdeeld. Boven zitten de kinderen die bezig zijn voor hun grade en krijgen serieus les. Ros, Myrna, Laura en Amanda geven deze lessen en proberen de kinderen in 2 tallen te helpen. Zij zijn nu vooral druk bezig met wiskunde. Ze werken met een systeem wat gedoneerd is door de vorige vrijwilligers en de kinderen lijken het erg leuk te vinden.
Beneden zitten Marieke en ik met onze 2 kinders (8 en 9 jaar)zoals ik al eerder beschreef zijn wij op een hele andere manier bezig met de kinderen, we zijn nog erg bezig met de basis, tellen,kleuren herkennen, het alfabet enz. Aangezien zij een spanningsboog hebben van een paar minuten gaat het om korte opdrachten en mogen ze tussendoor een liedje luisteren, boekje kijken enz. voordat we een volgende opdracht hebben. Je kan met z’n 2en best druk zijn met maar 2 kinderen in je klas.
Het zijn schatjes maar vooral bij J. mis ik mijn natuurlijke overwicht en moet alles weer “bevochten” worden (gelukkig heeft Marieke hier ook last van). Dit zal er alleen maar voor zorgen dat we straks des te blijer kunnen zijn wanneer het ons gelukt is. Vandaag na een wat moeilijke ochtend boekte wij ons eerste succesje, en dat voelt lekker. Gelukkig merken we aan alles dat het niet op de persoon gericht is maar er gewoon even een kortsluiting is. Want het is verder zo’n lief en aanhankelijk mannetje.
 Om 9.45 gaat een van de vrijwilligers (om toerbeurt)samen met een kind de ochtend snack maken. Wat ze te eten krijgen is heel erg afhankelijk van wat er geschonken is. Soms zijn het donuts, soms is het een broodje (van 5 dagen oud) met een beetje boter. Iedere snack of maaltijd krijgen de kinderen fruit.
Om 10.00 wordt gezamenlijk de snack gegeten maar niet voordat ze een liedje hebben gezongen waarin ze god bedankt voor het goede eten.
Vervolgens beginnen we weer met de klas om 10.30 uur. Om 11.45 uur wordt de lunch voorbereid en hierbij geld eigenlijk hetzelfde als de snack. Wees vooral creatief met wat er op voorraad is.
Nadat we gegeten hebben met de kinderen hebben we zelf even tijd om te eten in ons eigen huisje. Daarna gaan we terug naar beneden, (ons huisje ligt op het hoogste gedeelte van het terrein) sommige kinderen moeten hun werk van de ochtend nog afmaken, anders om de klas op te ruimen, dingen voor te bereiden enz.
Om 14.00 zijn alle kinderen die buiten Palm Tree les krijgen terug en dan helpen we hen met hun huiswerk.
Om 15.30 uur eten de kinderen nog een snack die door ons en een kind is klaargemaakt.
 
Dan is het playtime. De kinderen hebben dan tijd voor henzelf. De een kijkt t.v. de ander zit achter de computer (computerspelletjes zijn de favoriet van een hoop jongens)en de volgende staat op de trampoline. Als wij klaar zijn in de klas en met de voorbereidingen voor de volgende dag kunnen we ons bezig houden met de kinderen.
Dit is ook erg leuk om te doen, weer even iets anders dan het stramien van de klas. Als we willen is dit ook evt. een moment om op internet te gaan.
Rond 17.00 uur trekken we ons weer terug in ons eigen huisje om te koken en te eten. Elke maandag en donderdag worden we met de auto naar het winkelcentrum gebracht om boodschappen te doen.
’s Avonds is het een beetje aan jezelf, even terug naar beneden om nog even met de kinderen bezig te zijn, even op internet, een boek lezen of wat kletsen. Rond 21.30 uur maken de eerste aanstalten om naar bed te gaan.
Meestal lees of schrijf ik nog wat en gaat om 22.30/23.00 mijn lichtje letterlijk en figuurlijk uit.
 
De weekenden zijn we vrij, maar die zullen zeker gebruikt worden om wat van het land te zien. A.s zaterdag gaan we de hele dag naar Durban. Wat marktjes bezoeken, hopelijk kunnen we even naar het strand als het weer het toelaat. Een paar vrijwilligers willen namelijk erg graag gaan surfen, ik weet nog niet of ik me hier aan ga wagen, en anders moet er ook altijd iemand zijn die de foto’s maakt.
vandaag hebben de kinderen een week vakantie gekregen. Dan kunnen we de hele dag leuke dingen met ze gaan doen. We zijn ze al aan het bedenken, wat het is geworden zal je zeker later lezen.
 
Inmiddels duurt dit verslag bijna net zo lang als onze dag. Sorry, maar zo heb je toch een beetje een idee.
 

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Gerbrand

Lieverd, ook spreek ik je om de dag, je verslagen kunnen niet lang genoeg zijn. ook al hebben we het allemaal door de telefoon besproken, het blijft leuk om te lezen. Houd dit vol!

Eva

Heey!!

Wat super om te lezen wat je daar allemaal aan het doen bent!! Ik vond het wel meevallen met de lengte, op deze manier krijg ik tenminste een beetje een idee wat je allemaal aan het doen bent. Het klinkt allemaal behoorlijk zwaar maar gelukkig is er ook heel veel tijd om te genieten. Met alle kamp ervaringen heb je gelukkig spellen klaar die je in de vakantie week met de kinderen kunt gaan doen! Geniet van Durban en ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal!

Liefs Eva

mam

even na ons gezellige telefoon praatje, snel even kijken of je er al weer op staat
toch nog voor mekaar gekregen ,voor straks lekker slapen
groejes mam

Anny v Dalen

Inderdaad Anne Marie 'n lang verslag en 'n hele lange dag,maar als je het maar naar je zin hebt is toch alles goed of niet.Het andere verhaal moet ik nog lezen. Gr Anny.

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.