Ja, nu wordt het echt.......Zuid-Afrika here I come

Nu er wat meer vrije tijd in mijn dagen komt, wordt het ook langzaamaan tijd om me meer te gaan verdiepen in mijn reis en vrijwilligers werk in Zuid Afrika.

Voor diegene voor wie het nog niet geheel duidelijk is wat ik ga doen:
12 september vlieg ik naar Zuid Afrika om dan 13 september voor 2 maanden te gaan helpen in een opvanghuis: genaamd Palm Tree
Hieronder in het kort:

Eén kleine vrouw, een groot hart en een nog groter verschil. Al zestien jaar werkt Ros Visagie met haar organisatie Palm Tree om kinderen uit de buurt van Amanzimtoti op te vangen. Kinderen die hun ouders kwijtraakten, werden achtergelaten of voor wie geen enkele andere plek meer was.
Palm Tree geeft ze een dak boven hun hoofd, dagelijkse maaltijden en alle zorg die ze nodig hebben, tot het moment dat ze naar een pleeggezin kunnen, of zelf hun eigen leven kunnen oppakken. Ook vangt het centrum een aantal vrouwen en hun kinderen op, tot het moment dat ze weer voor zichzelf kunnen zorgen.
Een klein project, dat een enorm verschil maakt.' (kopie van website)

Als vrijwilligers helpen wij met de dagelijkse dingen in het huis. Overdag het opvangen van de kleintjes, lesgeven, helpen met huiswerk, zorgen voor de versnaperingen, spelletjes doen, uitjes organiseren, ziekenhuis bezoeken met de zieke kinderen, een aantal van deze kinderen is HIV geinfecteerd of heeft aids.

Voor mij is dit een lange stille wens, ik heb er enorm veel zin maar ik vind het ook wel heel spannend.
De komende maanden zullen voor mij in het teken staan van Zuid-Afrika en Palm Tree. Ik ga mijn reis voorbereiden maar wat even belangrijk zo niet belangrijker is, ik ga erg hard mijn best doen om op verschillende manieren geld binnen te halen wat ik mee kan nemen naar het project en daar in overleg met Ros (oranisator van Palm Tree) nuttig zal besteden.
Ik heb al aardig zitten brainstormen en al een paar leuke ideeen, zodra deze ideeen wat duidelijkere vormen krijgen zal ik hierover meer vertellen.

Wil je op de hoogte blijven van mijn voorbereidingen en straks van de verhalen tijdens mijn reis, klik dan op de button rechts met "volg mijn weblog" je krijgt dan vanzelf een mailtje wanneer ik een berichtje heb geplaatst.Groeten Anne Marie

Previous message | Next message

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Jacqueline luiten

Hoi Anna Marie,
ik heb bewondering voor wat je gaat doen in Afrika, maar ook wat je als voorbereiding gaat doen. Ik zal je op de voet volgen en doe ook mijn best om je financieel te steunen. Ik ben al cadrige en mobieltjes aan het verzamelen. Via je weblog zal ik alles proberen te volgen wat jij allemaal onderneemt. Groeten Jacqueline

Annette

Hai Anne Marie.
Heb je mail gelijk doorgestuurd naar collega's. Hoop dat van die kant ook cartridges binnenstromen. Ga je op de voet volgen! Siejoe en kus.

Anung

Anoniem Voor je punt is wel 1 ding geeegrld namelijk de kindertelefoon' en ook wordt geweld tegen kinderen op basisscholen aan de orde gesteld. Dit zodat leraren weten waar ze op moeten letten.

Luisito

Zoals je ziet heb ik in tijd gelijk geekegrn.De rellen in arabische landen zijn voedsel rellen en niet social of politiek gerelateerd; daarvoor is de combinatie islam en de doorsnee ontwikkeling niet geschikt.De nieuwe zittende macht maakt er nog een grotere puinhoop van.Onderliggende oorzaak; geen productie van enige betekenis, te weinig ontwikkeling en islam.Vandaar dat het ook naar meer arabische landen zal overslaan en dat de resultaten hetzelfde zijn

Anne Marie van Zandbrink

Name: Anne Marie van Zandbrink
Leeftijd: 49

Was vrijwilliger bij Palm Tree van 13 sep 2010 tot 06 nov 2010

Over mij:

geweldig om in zuid-Afrika te zijn.
Vanaf 13 september tot 6 november ben ik vrijwilliger bij Palm Tree.